Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 17-23 Temmuz'da her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını sosyal medya hesabından yayımladığı verilerle açıkladı. Son zamanlarda Türkiye genelinde tırmanışa geçen kovid vakaları Kahramanmaraş’ta da tedirgin edici şekilde tırmanışa geçti.

Kahramanmaraş’ta 10-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında her 100 bin kişide 12,20 olan vaka sayısı, 17-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında açıklanan yeni verilere göre 16,99’a yükseldi.

Bakan Koca, yaşanan artışların önüne geçebilmek için vatandaşlara çağrıda bulundu. Koca, yaptığı açıklamada “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız” dedi.

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ’NDEN ‘AŞI OLUN’ ÇAĞRISI
Kahramanmaraş Valiliği, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda vatandaşlara ‘aşı olun’ çağrısı yaptı. ‘Aşı Korur’ etiketi ile yayımlanan mesajda “Haydi Kahramanmaraş! Kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım AŞI olalım! Kahramanmaraş Valiliğimizdeki personellerden aşı seferberliğine katkı sağlayan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Bilindiği üzere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yayımladığı bir diğer tablo olan ‘En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus’ adlı tabloda, Kahramanmaraş uzun bir süredir kırmızı kategoride bulunurken, son açıklanan tabloda yüzde 55,5 ile turuncu kategoriye geçmişti.

Editör: Haber Merkezi