Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Halk Sağlık Haftası" etkinlikleri kapsamında Özel İdare İş Merkezi önünde stant açtı.
 
Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan hafta etkinlikleri ile vatandaşlarda, sağlıklı yaşam bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Vatandaşları bilgilendirmek için yaptıkları çalışmalarda bu yıl ki temanın "sağlığımız için hareket edelim" mesajını taşıdığını dile getiren Yener, şöyle konuştu:
""Bizler verdiğimiz hizmetler ile halkımızın beden, ruh ve sosyal sağlığının korunması gayreti içerisindeyiz. Kanser, diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıkları, solunum yolu hastalıkları en önemli kronik hastalıklar olup tüm dünyada ölümlerin yüzde 60'ından sorumludurlar. Çözüm olarak tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik ve alkol kullanımı gibi risk faktörleri ortadan
kaldırılarak bu hastalıklardan korunmak mümkündür. Halk Sağlığı Haftamızın bu yılki teması 'Sağlık için hareket edelim.' Şuan ilimizde 230 obez hastamız ve 12 Morbid obez hastamız kayıt altına alınmıştır. Bu hastalarımız için değişik programlar uygulayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz."
Yener, Özel idare iş Merkezi'nin yanı sıra Piazza AVM'de açılan stantla da vatandaşların
KETEM ve sigara bırakma sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam, obezite, kronik hastalıklar, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, ana çocuk sağlığı konularında bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi