Doğum yardımı alabilmek için müracaatlar başlıyor.


27.03.2015 tarihli ve 6637 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ek 4. Madde olarak “Doğum Yardımı” eklendi. Yardımdan yararlanmak isteyenler müracaatlarını yapabilecek.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “15.05.2015 tarihi itibariyle hanesinde doğan 1. Çocuk için aileye 300 TL, hanede doğan 2. Çocuk için aileye 400 TL, hanesinde 3. doğan çocuk ve sonraki doğan çocuklar için ailesi adına anneye 600 TL ödenecektir. Bu doğum yardımı herhangi bir gelir kriterine bağlı olmaksızın başvuran herkese ödenecektir.

İlimizde başvurular için 2 başvuru noktası oluşturulmuştur. Çağlayancerit, Pazarcık, Türkoğlu ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde ikamet eden hak sahiplerinin yapacağı başvuruların alınması işlemlerini Dulkadiroğlu Hatice Tanrıverdi Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, Andırın, Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Onikişubat ilçelerimizde ikamet eden hak sahiplerinin yapacağı başvuruların alınması işlemlerini Onikişubat Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü yürütecektir. Doğum yardımı için müracaatlar 15 Mayıs 2015 Cuma gününden itibaren alınmaya başlanacaktır.”
Editör: Haber Merkezi