Afşin İlçe Devlet Hastanesi, doktor kadrosuna bir uzman doktoru daha dahil etti. Afşin'e yeni atanan Nöroloji Uzmanı Yasemin E. Fırat göreve başladı.

Afşin Devlet Hastanesinde boş olan uzman hekim kadroları giderek dolmaya başladı. Devlet Hastanesinde uzun zamandır boş olan Nöroloji Hekim eksikliği Uzman Doktor Yasemin E. Fırat'ın göreve başlaması ile sona erdi.

Afşin Devlet Hastanesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Nöroloji Uzmanı Fırat'ın hastane kadrosuna dahil olduğu belirtilerek," Doktorumuzun göreve başlamasıyla birlikte hastanemizde Nöroloji polikliniğimiz faal olarak hizmet vermeye başlamıştır." denildi.

Fırat, yaptığı açıklamada ise Afşin'de görev yapacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İnsanlarla ve hastalarla çok kolay iletişim sağladığını belirten Fırat, "Görev yaptığım süre içerisinde ve meslek hayatımda edindiğimi bilgi, birikim ve tecrübelerimi inşallah bundan sonra Afşin Devlet Hastanesinde hastalarımızın şifa bulması yolunda kullanacağım. Görevimin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Nöroloji ve Nörolojik Hastalıklar Nelerdir?

Nöroloji; genel olarak beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen, teşhis ve cerrahi dışındaki tedavi uygulamalarını içeren tıp bilimi dalıdır. Beyin ve vücuttaki tüm sinirlerin hastalıklarıyla ve bu sistemlerin hastalığı sonucu bozulan vücudun diğer organlarının hastalıkları ile uğraşır.

Nöroloji ile ilgili hastalıkların başlıcalarını aşağıda özetlemek gerekirse:

1) Baş ağrıları :Baş ağrılarının en sık sebebi olan migren ve gerilim tip (depresyon ve sıkıntı sonucu olan) başağrıları..vs.
2) Baş dönmeleri (vertigo)
3) Felçler :Felçlerin günümüzde en sık nedeni pıhtı (emboli) atması ve hipertansiyondur.Aynı zamanda;nöroloji pıhtıya neden olan etkenlerle ve bu etkenlerle mücadeleyle uğraşır.
4) Sara yani epilepsi hastalığı
5) Parkinson hastalığı,MS (multipl skleroz) denen hastalık ve nöropati denen periferik yani vücudu yöneten sinirlerin hastalıkları ,kas hastalıkları
6) Beynin ve sinirlerin enfeksiyon hastalıkları: Örneğin; menenjit, ensefalit, miyelit... vs.
7) Doğumda veya doğum sonrasında oluşan beyin ve sinir hastalıkların tedavileri ve beyin tümörleri ve tedavisi
8- Bel ve boyun ağrıları (bel ve boyun fıtığı)
9) Kaza sonucu oluşan kafa travması,omirlik travması..vs.
10-Alzheimer (unutkanlık)
11-Beriberi hastalığı (B1 vitamini eksikliği ile ortaya çıkan metobolizma hastalığı)
12-Uyku bozuklukları
13-Depresyon, manik depresyon (iki uçlu duygu durumu bozukluğu)

14-Sosyol fobi
15-Beyin ,Sinir ve kas hastalıkları

Editör: Haber Merkezi