Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ücretsiz check up Afşin Aile Sağlığı Merkezinde uygulaması başladı.

Türkiye geneli aile hekimliklerinde uygulanan periyodik sağlık muayenelerin yanı sıra artık ücretsiz olarak check-up hizmeti verilecek. Aile Sağlığı Merkezlerinde risk tarama programı kapsamında, vatandaşların sağlık durumları hakkında muhtemel hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlemek amacıyla check-up uygulanması planlanıyor.

Sağlık taramasının aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri tarafından yapılacağını söyleyen Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, check up genel sağlık taraması yaptırmak isteyenlerin en yakın aile sağlığı merkezlerine başvurmalarını gerektiğini belirterek, "Müracaat eden vatandaşların yaş grubuna göre aile hekimleri tarafından bazı kan tahlilleri, tansiyon ölçümü, kalp grafisi gibi işlemler yapılarak bütüncül bir sağlık taramasından geçirilecek” dedi.

Afşin'de, sağlık taramasının aile hekimleri tarafından yapılacağını söyleyen Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, check-up hizmetinin ücretsiz olarak yapıldığını belirtti.

Hatipsoylu, “Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için aile hekimliği bünyelerimizde check-up uygulamasına başladık. Aile hekimlerimiz her gün belirli bir yaş grubundaki hastalarına muayenelerine ilaveten gerek gördükleri tetkikleri mesela idrar tahlili, EKG ya da akciğer filmi gibi herhangi bir tetkiğide ekleyerek check-up muayenelerini yapabiliyorlar. Sizlerde bağlı bulunduğunuz aile hekimlerine giderek ücretsiz bir şekilde check-up muayenenizi yapabilirsiniz. Tabi doktorunuzun gerekli gördüğü tahlilleri isteyecektir. Lütfen doktorunuzdan ek tahlil konusunda baskı yapmayınız” açıklamasında bulundu.

Vatandaşın kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat etmesi ve checkup yaptırmak istediğini söylemesi yeterli olacağını kaydeden Hatipsoylu, “Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı ücretsiz olarak sunduğumuz checkup genel sağlık taraması için en yakın aile sağlığı merkezlerine başvurmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız checkup için Alo 182 hattından aile hekimlerine randevu alabilmektedirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi