Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) daha etkin kullanılması için vatandaşa çağrı yaptı.

Afşin Devlet Hastanesinde polikliniklerde günde ortalama bin 200 kişinin muayene olduğunu, belirten Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, vatandaşları, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Merkezi Hekim Randevu Sisteminden (MHRS) internet üzerinden ya da 182 Hastane Randevu Merkezi üzerinden telefon ile randevu almaları konusunda uyardı.

Vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyleyen Başhekim Çelik, "Özellikle vatandaşımızın sağlık hizmetlerine en kısa sürede erişimlerini ve bekleme süresini minimum düzeye indirmeye yönelik birçok düzenleme yaptık. Vatandaşımıza aynı gün içinde randevu veriyoruz. Ancak vatandaşımızın gün içinde hiç beklemeden muayene ve tedavisini yapabilmesi için MHRS'yi kullanmalarında büyük yarar vardır" dedi.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi hakkında bilgi veren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biride Merkezi Hekim Randevu Sistemidir (MHRS).  MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

182 Çağrı Merkezi'ni Aramak Ücretsiz

182 MHRS Çağrı Merkezinin tamamen ücretsiz ve vatandaşlara telefon ücreti yansımayacağına değinen Çelik, "Vatandaşlarımız Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezini arayarak randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası ile randevu alınabilir. 182 MHRS Çağrı Merkezini aramak, 155 Polis ve 112 Acil Servis aramaları gibi tamamen ücretsizdir. Buna vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. MHRS sisteminden randevu alan vatandaşlarımız randevu saatinden 30 dakika önce mutlaka hastanede bulunan MHRS hasta kabulüne müracaat edip, randevu saatini bekleyip muayenesini olabilir. Vatandaşlarımız aldıkları randevuyu tekrar 182 Çağrı Merkezini arayarak iptal edebilir." açıklamasında bulundu.

Vatandaşların 182 ya da internet vasıtasıyla randevu aldığında kendilerine verilen saatte muayeneye geleceğini ve beklemeden sağlık hizmetinden yararlanacağını vurgulayan Başhekim Çelik, hastaneden alınacak hizmet kalitesinin yükseltilmesi için vatandaşın kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi