Afşin Devlet Hastanesi'nde 2017 yılında açılarak "Bilgili Anne, Sağlıklı Bebek" sloganıyla hizmete başlayan 'Gebe Bilgilendirme ve Diyabet Eğitim Sınıfı'nda gebelere yönelik faaliyetler devam ediyor.

Anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında Afşin Devlet Hastanesi bünyesinde açılan 'Bilgilendirme ve Diyabet Eğitim Sınıfı'nda anne adaylarına mutlu, huzurlu, sağlıklı bir gebelik geçirmesi, doğum-doğum sonu lohusalık sürecini yaşaması, normal doğuma özendirmek ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak amacıyla verilen eğitimler sürüyor.

Güvenli ve kaliteli gebelik izlemi ve doğum hizmeti almak bütün anne adaylarının hakkı olduğunu ifade eden Afşin Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Topaktaş, "Hastanemizde tüm gebelere hizmet veren doğuma hazırlık sınıfımız bulunmakta. Bu sınıfımızda anne adaylarımıza 12. haftadan itibaren eğitimlerimiz başlıyor. Doğuma hazırlık sınıfımızda anne adaylarına gebelik, doğum süreci, lohusa süreci ve bebek bakımı konularında bilgi ve beceri kazandırılmaktadır. Doğuma hazırlık sınıfımızda eğitimlerini alan anne adayları rahat ve güvenli bir şekilde doğumlarını yapmaktadır." dedi.

'Gebe Bilgilendirme ve Diyabet Eğitim Sınıfı'nda yapılan faaliyetlerle alakalı bilgi veren Ebe Fatma Sert ise, şunları söyledi:

"Hastanemiz bünyesinde açılan gebe bilgilendirme sınıfımızda anne adaylarımıza gebelik süresince, doğumda ve doğumdan sonraki dönemde karşılaşılabilecek fizyolojik durumlarla ilgili eğitim veriyoruz. Annelerimize doğum sonrasında çocuk bakımı ile alakalı bilgiler veriyoruz. Eğitimlerde, diyetisyenler de sağlıklı beslenme, anne sütüyle emzirmenin önemi konularında eğitimler veriyor. Bizler tüm anne adaylarımızı bu sınıfa davet ediyoruz"

Editör: Haber Merkezi