İş insanı Rahmi Koç hakkında, İzmir'de katıldığı bir açılış programında kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatıldı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın ardından hem siyasi isimlerden açıklamalar geldi hem de Koç bir özür mesajı yayımladı.
Rahmi Koç'un Sözleri Gündem Oldu! Savcılık Harekete Geçti
İzmir'de gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada anlattığı bir fıkra nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşen Rahmi Koç hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Soruşturmanın, "Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama" suçlaması kapsamında yürütüldüğü belirtildi.
Tartışmaların büyümesi üzerine açıklama yapan Yılmaz Tunç, kadınları ve belirli toplumsal kesimleri hedef aldığı değerlendirilen ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, hukukun herkes için eşit şekilde işleyeceğini vurguladı.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ömer Çelik de kadınlara ve etnik kimliklere yönelik aşağılayıcı söylemlerin toplumun değerleriyle bağdaşmadığını ifade etti. Çelik, nefret söyleminin mizah veya fıkra adı altında meşrulaştırılamayacağını söyledi.
Gelen tepkilerin ardından Rahmi Koç da sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımladı. Koç, herhangi bir kimliği hedef alma amacı taşımadığını belirterek, sözlerinden dolayı içtenlikle özür dilediğini ve yaşanan üzüntüyü samimiyetle paylaştığını ifade etti.
Kamuoyunda tartışılmaya devam eden olayla ilgili hukuki sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olurken, soruşturmanın sonucuna ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.





