Galatasaray, Portekizli yıldız Rafael Leão transferinde önemli bir aşamaya geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, Leão ve kulübü AC Milan ile resmi transfer görüşmelerine başlandığını KAP’a bildirdi.

27 yaşındaki futbolcunun bugün İstanbul’a gelmesi beklenirken, Leão’nun Galatasaray’ın Göztepe ile oynayacağı karşılaşmayı tribünden takip edeceği belirtildi.

Transfer görüşmeleri kapsamında Galatasaray’ın Milan’a 43 milyon Euro bonservis ve 2 milyon Euro bonus ödeyeceği, Leão’ya ise yıllık 10 milyon Euro artı bonuslar içeren bir sözleşme teklif edildiği aktarıldı. İtalyan basınından Gianluca Di Marzio, Portekizli oyuncunun 2030 yılına kadar Galatasaray ile sözleşme imzalayacağını öne sürdü.

Leão, Milan’a veda etti

Rafael Leão, Milan ile Venezia arasında oynanan karşılaşmanın ardından kulübüne veda etti. Portekizli yıldız, yedi yılın ardından Milan’dan ayrılmanın kendisi için zor olduğunu belirterek yeni bir karar alma zamanının geldiğini söyledi.

Leão, İstanbul’a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada ise Galatasaray’a transferiyle ilgili heyecanını dile getirdi. Portekizli futbolcu, yeni bir maceraya ve yeni bir ülkeye gitmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Galatasaray'dan resmi açıklama

Galatasaray, transfer sürecini KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu. Kulüp, Rafael Alexandre Da Conceição Leão'nun transferi konusunda futbolcu ve AC Milan ile resmi görüşmelere başlandığını bildirdi.

Sarı-kırmızılı kulüp ayrıca taraftarlara çağrıda bulunarak Leão'nun saat 15.45'te Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde karşılanacağını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi