AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal başkanlığında 10 milletvekili, Almanya, Fransa, İsviçre ve İsveç’e giderek, Türk vatandaşlarını 17 Aralık operasyonu konusunda bilgilendiriyor.

AK Parti Dışilişkiler Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği program dahilinde, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın başkanlığında 10 milletvekili, Almanya, Fransa, İsviçre ve İsveç'i kapsayacak ve 3 gün sürecek ziyaret için Avrupa’ya gittiler.
Ünal’ın başkanlığında 10 milletvekili ile 10-12 Ocak 2014 tarihleri arasında Avrupa’da bir dizi program düzenlenirken, farklı etkinliklerle Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çankırı Milletvekili İdris Şahin çeşitli noktalarda Türkiye kökenli vatandaşlarla temaslarda bulundular.
Avrupa’daki ziyaretler hakkında bilgi veren AK parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal,
“Hukuki bir süreç yok. İddianame aşamasında, iddia makamının iddialarının basına sızdırılması, insanların itibarsızlaştırılması ve bunun üzerinden siyaset dizayn edilmek isteniyor. Yargılama ve hukuki sürecin işletilmesi değil. Normalde hukuki bir süreçte soruşturmanın gizliliğine riayet edilir, yargılama adil yapılır, mahkeme karar verdikten sonra kişilerin suçlu ya da suçsuzluğu tespit edilir. Burada böyle bir süreç işlemiyor. Başka bir şey işliyor, daha işin başında konu basınla paylaşılıyor. Bir takım iddiaların basında paylaşılıp, kişileri itibarsızlaştırma ve bunun siyasi sonuçları üzerinden siyaseti dizayn etme isteği vardır. Biz de Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımıza bunları anlatacağız” dedi.
Editör: Haber Merkezi