MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TBMM Genel Kurulunda "2018 Bütçe Görüşmelerinde" 11'inci maddesi olan fonlara ilişkin işlemler konusunda MHP Grubu adına söz aldı.

11'inci madde Türk Silahlı Kuvvetlerinin stratejik hedef planı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaç planları uyarınca temini gerekli modern silah araç ve gereçleriyle Savunma Sanayii Destekleme Fonu aracılığıyla yapılacak alımlara ilişkin hükmü kapsadığını söyleyen Tor, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ordumuz, emniyetimiz mevcudiyetimizi borçlu olduğumuz göz bebeğimizdir, onlar için ne yapılsa azdır.” dedi.

Türkiye’nin bu zor coğrafyada güçlü olmasının yolunun, güçlü bir ordudan geçeceğini  ve sadece sayısal olarak değil, donanım, ekipman olarak güçlü orduyu sağlamak gerektiğine değinen Tor, “Jeopolitik, jeostratejik olarak baktığımızda ülkemizin önemini söylemeye gerek yoktur. Tarihin tüm dönemlerinde birçok ülkenin iştahını kabartmıştır ve düşmanı eksik olmamıştır. Bugün, dışarıdan bazı tazyiklerden bahsedilmesi problemin bugün ortaya çıktığını göstermez. Yüz yıl önce de, iki yüz yıl önce de durum farklı değildi, yüz yıl sonra da durum farklı olmayacaktır. 15 Temmuz darbe girişimini kimler planlamışsa, 1960 ihtilalini, 1971 darbesini, 1980 ihtilalini de bu güçler planlamış ve gerçekleştirmişlerdir. Eğer bugün ülkemiz, siyasi veya ekonomik darboğaza sürüklenmek isteniyorsa aynı güçlerin payı büyüktür. "Vatan sevgisi imandandır." diyen heyecan dolu, aklı, ilmi önde tutan bir ordudur. Tarih derslerle doludur; bunu, Kıbrıs Barış Harekatı’nda da gördük. Siz ne kadar haklı olursanız olun her zaman haksızlıklarla karşılaşmanız mümkündür. Nitekim Kıbrıs Barış Harekâtı bize bir ders olmuş ve savunma sanayisinin kurulmasında önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en caydırıcı bir güç olmasının, barışı temin etmesinin yolu, fiziki, beşeri ve teknolojik kapasitesinin artırılması ve dışa bağımlılığın azaltılmasıyla mümkün olacaktır. Silah sistemlerinin imalinde yerli malzeme kullanım oranı artsa da tamamıyla millî olduğunu söyleyemeyiz; örneğin, bir tank motorunda, bir uçak motorunda, yazılımda dışa bağımlı iseniz savunma sanayisinin bağımsızlığından söz edemeyiz. Millî savunma, millî silah sanayimizi bir an önce kurmak için daha çok çalışmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Türk ordusunun modern silah ve araç gereçleriyle donatılması gerektiğini ifade eden Tor, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, Jandarma Genel Komutanlığımızı, Sahil Güvenlik Komutanlığımızı modern silah, araç ve gereçleriyle donatmak mecburiyetindeyiz; moral değerlerini her şeyin üstünde tutmalıyız. Onlar kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda, yağmurda çamurda, kar kış demeden, uyumadan yemeden ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği için büyük fedakârlıklara katlanan yiğit evlatlarımızdır. Milliyetçi Hareket Partisi her yerde ve her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır, desteği tamdır.” Diye konuştu.

Konuşmasına şöyle devam eden Tor, “Kim samimiyetle ve dürüstlükle bu ülkenin duvarına taş üstüne taş koymuşsa Allah ondan razı olsun, tırnağına taş gelmesin. Başta Büyük Atatürk olmak üzere arkadaşlarından, İsmet İnönü'den, Adnan Menderes'ten, Süleyman Demirel'den, Bülent Ecevit'ten, Necmettin Erbakan'dan Allah razı olsun diyorum. Bu memlekete kurduğu güzide kurumlarla büyük hizmetleri olmakla beraber, çok daha önemlisi, yetiştirdiği milyonlarca evladıyla Başbuğ Alparslan Türkeş'ten de Allah razı olsun diyorum. Öğretmeninden, öğretim üyesinden, mühendisinden, doktorundan, esnafından, köylüsünden, çiftçisinden, işçisinden, işvereninden de Allah razı olsun. Kimi emeğiyle, kimi bilgisiyle, kimi verdiği vergiyle, kimi oluşturduğu istihdamla Türkiye Cumhuriyeti duvarına taşlar koymuşlardır.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu denetimi altında toplam 86 kurum olduğunu belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili  Tor, “KİT’lerin çok büyük çoğunluğu Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde kurulmamıştır. Ziraat Bankasını siz kurmadınız, Eximbank'ı, İller Bankasını, Kalkınma Bankasını, Halkbank'ı siz kurmadınız; Toplu Konut İdaresini, Devlet Malzemeyi, TÜBİTAK'ı, Demiryollarını, Sümerbank'ı, Denizcilik İşletmelerini, Eti Madeni, Makine Kimyayı, KOSGEB'i, EÜAŞ'ı, TEDAŞ'I, TPAO'yı, şeker fabrikalarını, AOÇ'yi, PTT'yi, TRT'yi siz kurmadınız. Konumuzla ilgisi olması bakımından Savunma Sanayi Müsteşarlığını, ASELSAN'ı TAI'yi ROKETSAN'ı, HAVELSAN'ı siz kurmadınız. Bu güzide kurumları hatta daha da ilave etmek istiyorum büyük barajların, köprülerin çoğunu da siz kurmadınız. Türkiye'de KİT ve benzeri kuruluşların sayısını son on beş yılda üçe katladığınızı söyleyemezsiniz. Ben söylüyorum, artırmadınız azalttınız. Özelleştirmeden 60-70 milyar dolar gelir elde ettiyseniz geçmişin birikimlerine borçlusunuz. Tek parti iktidarında hükümet etmek zor değildir. Böyle olduğu hâlde gelinen noktada işsizlik artmıştır, bütçe açıkları artmıştır, faiz giderleri artmıştır, yatırım bütçesi azalmaktadır, toplam borç stoku artmıştır, takibe düşen, kara listeye giren vatandaş sayısı milyonları aşmıştır, son oranlara baktığımızda kayıt dış artmaktadır. Ben diyorum ki tek parti Hükümetinde keşke bunlar olmasaydı.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi