Kongreye Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Alagöz, MKYK Üyesi Hayrettin Arslanhan, MKYK Üyesi Ecevit Kavak, Kahramanmaraş İl Başkanı Halil Toraman, Onikişubat İlçe Başkanı Cuma Demir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Osman Kurtoğlu, Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakan Gözalıcı, İl Başkan Yardımcısı Emin Demir, Kazım Küllü, İyi Parti ilçe Başkan Vekilleri Faruk Polat ve Nuri Sakar, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, İşadamı Ahmet Yanar ve parti üyeleri katıldı.

Kongre, Muhsin Yazıcıoğlu, dava arkadaşları ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Milli Yol Partisi Afşin İlçe Başkanı Eyüp Söyler; “Milli Yol Partisi ülkemizin içinde bulunduğu şu anki gidişatın ve ilerde ülkemizin başına gelebilecek olumsuzluklar değerlendirilerek partimiz 11 Aralık 2021 tarihinde kurulmuştur. Ülke genelinde dalga dalga yayılarak il ve ilçelerimizde hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya başlamıştır. Bizlerde bu anlamlı günde Afşin ilçemizde teşkilatımızı kurmak üzere buradayız. Bizler 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde helikopter ile Yozgat iline gitmek için havalanan ve ne yazık ki kalleş ve haince bir suikasta uğrayan Merhum Şehidimiz ve Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun yarım kalan hayallerini, onun fikir ve görüşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

İnanarak yola çıktıklarını belirten Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Alagöz; “Bu kongremiz Afşin’imize, milletimize hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Türkiye’de 126 parti var. Niye kurdunuz derseniz. Bizim görüş ve fikirlerimiz hiç birine uymadı. Şu anda partimiz geçenlerde bir ankette Kırşehir’de yüzde 6 çıktık. Şu an Türkiye’de hemen hemen yüzde 2’yi yakalamış durumdayız. Geleceğimiz çok çok parlak. Tabi bizim yolumuz gerçekten de kolay değil. Biz inanarak bu yola çıktık. Ayağını seven bize gelmez, gelemez de yani. Yeni bir parti olarak yüzde 2’yi yakalamışız. Bu büyük bir başarı” dedi.

Divan Başkanlığı’na Adnan Kabaağaç, Divan Başkan Vekilliğine Hakan Gözalıcı, Katip Üyeleri Cuma Demir, Osman Kurtoğlu, Halil Volkan oldu.

Milli Yol Partisi Afşin İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu:

Asıl Üyeler: Eyüp Söyler, Erdal Acer, Mustafa Söyler, Yusuf Acer, Ozan Mehmet Culfa, Ahmet Datlı, Memduha Kavak.

Yedek Üyeler: Alperen Kavak, Yunus Kavak, Hilal Söyler, Ali Gözcü, Halil Volkan.

İlçe Delege Listesi: Eyüp Söyler, Erdal Acer, Mustafa Söyler, Ahmet Datlı, Memduha Kavak, Yusuf Acer, Ozan Mehmet Culfa, Necmettin Söyler, Ali Gözcü, Hilal Söyler, Songül Söyler, Halil Volkan, Yunus Kavak, Bülent Söyler, Alperen Kavak.

Editör: Haber Merkezi