Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş'ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımayı sürdürüyor. 

TBMM’de konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 1992 yılında kurulduğunu belirterek, “O yıllarda kurulan aynı üniversitelerin şu anda öğrenci sayısı, öğretim üyesi sayısı 100 binlere ulaştı ama maalesef ki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz 25-30 bin mevcut civarında öğrenimine devam etmeye çalışıyor.” dedi.  

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin akademik personel ve yerleşke konusunda çok sayıda ihtiyacı bulunduğuna işaret ederek, şu şekilde konuştu:  

“Birçok sıkıntıları var elbette üniversitemizin. Bunların en başında gelen sosyal ve spor tesislerindeki eksiklikler. Şu anda üniversitemizin içerisine yapılması planlanan 25 metrelik bir yüzme havuzu maalesef ki üniversitenin de Kahramanmaraş'ın da ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte değil, bir 50 metrelik yüzme havuzuna ihtiyaç var Kahramanmaraş'ta ve bölgesinde. Ayrıca, Kahramanmaraş'ta üniversitemiz bünyesinde tıp fakültesi var ama maalesef ki binası yok, mimarlık mühendislik fakültesi var, maalesef ki binası yarım kalmıştır.”
Editör: Haber Merkezi