Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin Kadın Kolları Başkanı Aysun Ceyhun, “Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz dikenleri Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, bugün Türkiye geneli 81 il 973 il ve ilçe kadın kolu başkanları basın açıklaması yaptı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında Afşin’de de basın açıklaması yapıldı.

Ülkenin tarihi bir süreçten geçtiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin Kadın Kolları Başkanı Aysun Ceyhun; “Ülkemizin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim iki aday arasında değildir. Bir referandum niteliğindedir. Elbette her seçim çok önemli fakat bu seçim özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti” dedi.

HÜDA PAR’ın ve Yeniden Refat Partisi’nin inşa etmeye çalıştığı projelerini eleştiren Ceyhun, “HÜDA PAR’ın inşa etmeye çalıştığı Türkiye’ye bir kez daha yakından bakalım: Demokrasiye savaş açtılar, karma eğitim tehdit altında, kadınların yaşam hakkı gasp ediliyor, 6284 Budanmak İsteniyor, yoksulluk nafakası kaldırılmaya çalışılıyor, yalnız ve bekâr kadınları sahiplendirilecek.

Yeniden Refah Partisi’nin inşa etmeye çalıştığı Türkiye’ye de ise; kadının adı var yüzü yok, kadın erkek yan yana fotoğraf çektirmez, 6284 kaldırmayı düşünüyorlar, medeni kanun tehdit altında. Daha mazbatasını bile almadan kadın düşmanlığını ortaya koyan Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis’te nasıl bir yol izleyeceği ortada. Küskün olduğunu, bezgin olduğunu, umutsuz olduğunu ifade ederek sandığa gitmemeyi düşünenler varsa, neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha görsün. Bugünümüz ve yarınımız tehdit altındadır” dedi.

Ceyhun; “Eşitsizlik öylesine derinleşti ki; hukuken kadın erkek eşitliğini savunması gereken AYM üyesi "kadın-erkek eşitliği modern hurafedir" diyebiliyor. Yıllardır uğradığımız hakaretlerin haddi hesabı yok. Kahkaha attığımızda “iffetsiz”, haklarımızı aradığımızda “sürtük” ilan ediliyoruz. Hamile kadının sokağa çıkmaması gerektiği savunuluyor. İşsizliğin sebebi kadınların iş araması olarak gösteriliyor. Kadın cinayetlerinin ardından ‘neredeymiş, ne giymiş, üzerinde ne varmış, hangi renk ruj sürmüş, saat kaçmış?’ gibi sorular soruluyor. Utanmasalar, kadının öldürülmeyi hak ettiğini söyleyecekler. Kurdukları hukuk sistemlerinde katiller ceza indirimleri ile ödüllendiriliyor.

Ülkemizde artık çocuklar ve kadınlar güvende değil. Afganların ve Pakistanlıların Türkiye’ye gelmeden önce internette arama motorundan “Türk kızları, Türk çocukları” gibi aramalar yaptığını dehşetle öğrendik.

Sözün kısası: sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Her sandığa üç kadın müşahit çağrımıza ses veren herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Haydi kadınlar, sandığa. Bize reva görülen cehennemin içine hapsolmuyoruz. Kadın örgütleri ile kararlı bir şekilde mücadeleyi büyütüyoruz. Biliyoruz ki; örgütlü gücümüz karşısında duramayacaklar” dedi.

Editör: Haber Merkezi