14 Mayıs seçimlerine güçlü bir liste ile girecek olan Cumhuriyet Halk Partisi 8 Milletvekili adayı için Afşin’de geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı düzenledi. Seçimlere Ali Öztunç, Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, Mehmet Bağlar, Ejder Kaygusuz, Naile İşlek, Tufan Yanar, Aziz Cem Güner, Çağatay Atasay listesi ile girecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday tanıtım toplantısına CHP Afşin İlçe Başkanı Selçuk Gökdoğan, Kadın Kolları Başkanı Aysun Ceyhun, ilçe teşkilatı ve partililer katıldı.

MAALESEF BU DEPREM HEPİMİZİN BELİNİ BÜKTÜ

CHP Afşin seçim bürosunda partililerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, “Maraş deprem bölgesi dedim, defalarca dile getirdim, yapmayın etmeyin dedim dinlemediler. CHP zihniyeti dediler, milleti korkutuyor dediler. Ama geldiğimiz noktada maalesef bu deprem hepimizin belini büktü. Depremin ilk anından itibaren biz bölgedeyiz. Allah razı olsun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’tan ben razıyım. Başından beri sahada bölgede bizimle beraber sürekli bu bölgede oldu. Elimizden geleni yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Her ne kadar Tayyip Erdoğan nerde bu CHP’li belediyeler dese de gözü var görmüyor kulağı var duymuyor. CHP’li belediyeler olmasa mahvolmuştu bu bölge. CHP belediyeler sayesinde bu bölgeler ayağa kalkmaya başladı. Çadırı CHP’li belediye verdi. AFAD’ın yapması gerekeni belediye yaptı. Hükümetin yapması gerekeni belediyeler yaptı” dedi.

EN İYİ LİSTE BİZİM LİSTEMİZ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adaylarını da eleştiren Öztunç; “AK Parti’nin listesine bakıyorsun birinci sırada bakan var sadece bakıyor. Gelecek oyları alacak bir daha da gelmeyecek. İkinci sıradaki eski il başkanları Maraş imarında sıkıntı yaratan bir isim. Üçüncü sıra adayları Elbistan’dan bir avukat çok bir şey söylemiyim ona. Dördüncü sıra adayı Maraşlı değil. Beşinci sıra Andırın’dan bir hoca profesör. Televizyonlara çıkar, o da kutuplaştıran bir isim. MHP’ye bakıyorsun MHP’nin adayı bir hanımefendi Allah yolunu açık eylesin. Ekinözülü ama geçen seçim 2.sıraydı o seçimden bu yana ilk kez geldi. Hiç alakası yoktur vatandaşla milletle, bölgeyle Maraşla alakası yoktur. En iyi liste bizim listemiz. Burası Afşin kuzey bölgesi. Elbistanlı bir kardeşiniz olarak Milletvekili listelerinde birinci sıra sadece CHP’de kuzey liste birinci sırada. Bu bölgede tek ben varım bana öyle bir sahip çıkın” dedi.

BEN MİLLETVEKİLİ GİBİ DEĞİL, MİLLETİN VEKİLİ GİBİ ÇALIŞTIM

14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız. Dün akşam gelen ankette yüzde 57 Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 43 Recep Tayyip Erdoğan. Şu anki son anketler böyle. Milletvekilliğinde geçen sene tek gittim. Bu seçim 3 4 kişi gideceğiz. Nereye gitsem insanlar diyor ki biz bu seçimde sana oy vereceğiz. Çünkü sen 5 yıldır bizim yanımızdasın diyorlar. 5 yıllık milletvekilliğinde kim aradıysa ulaşmıştır. Ulaşamadıysa dönmüşümdür. Gücüm yettiği kadarıyla yapabilmişimdir. Gücüm yetmediyse de yapamamışımdır. Nasıl yapıyım muhalefetim ama elimden geldiği kadar gücüm yettiği kadar her kesime hizmet ettim. Herkese yardımcı olmaya çalıştım. Halkın vekili olarak görev yaptım. Ben milletvekili gibi değil, milletin vekili gibi çalıştım. Bir 5 yıl daha bu süreci yöneteceğiz. Ama tek başıma olmak istemiyorum artık yanıma şöyle 3 4 kişi daha verin. Kalabalık gidelim meclise. Bu bir ay boyunca köy köy kapı kapı çalışalım” dedi.

YANAR; “AFŞİN’İN VEKİLİ ALİ ÖZTUNÇ’TUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Tufan Yanar, “Afşin’imiz vekili yok demeyin niye derseniz Afşin’in vekili Ali Öztunç’tur. Her kesimde telefonu var, her kesimin direk ulaşabildiği bir kişi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de iktidar olacağını herkes görüyor. Geliyor gelmekte olan değil geldi” dedi.

Aday tanıtım toplantısı toplu fotoğraf çekimi sonrası son buldu.

Editör: Haber Merkezi