Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nın açılışını yaptı. Çelebi, burada gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'de birçok noktada birden çıkan yangına sosyal medyada sevinenlerin olduğuna dikkat çekerek, "İnsanlık adına biz buna sadece üzülürüz" dedi. 

Açılış töreninden sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelebi, israil’de günlerdir süren yangını ve Anavatan Partisinin başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini aktardı. Böylesine yoğun iç ve dış sorunların yaşandığı bir dönemde başkanlık sistemi tartışmalarını doğru bulmadığını dile getiren Çelebi, İsrail'de yaşanan yangınla ilgili sosyal medyada sevinç çığlığı atanları eleştirdi.

Çelebi, “Sosyal medyada görüyoruz bazı arkadaşlarımız seviniyorlar. Biz buna sadece üzüntü duyarız. İnsanlık namına üzüntü duyarız. Biz elhamdülillah Müslümanız bizim böyle acı bir olaydan sevinç duyma durumumuz olamaz. İsrail halkına İsrail hükümetine geçmiş olsun diliyorum. Yangın galiba hala söndürülemedi. Biran evvel bunun tedbirleri alınır. En az zayiatla atlatırlar demek istiyorum. Sevgili arkadaşlarım önümüzdeki süreç maalesef bizim başkanlık sisteminin gündeme getirilmesinin yanlış buluyorum. Türkiye içeride ve dışarıda ciddi sorunlarla uğraşırken Türkiye’nin gündemi, vatandaşlarımızın acil çözüm bekleyen konuları varken Dünya ile ilişkilerimizde yaşanan gerginliklerin faturası içeride yaşayan insanlarımızın çok ciddi anlamda sıkıntıya uğratmışken, birden sanki tartışılacak hiçbir konu yokmuş gibi başkanlık sisteminin patadan ortaya atılmasını doğru bulmuyoruz. Ama şunu da doğru bulmuyoruz. Ortaya bir model konmamışken, bir çalışma ortaya konmamışken olmayan bir şeye evet ya da hayır deme gibi bir lüksümüz yok. Mecliste bulunan bir iktidar partisi ve meclisteki bir başka partinin ortak bir çalışması var. Ne gibi bir çalışma ortaya getirecekler. Milletimizin önüne ne getirecekler onu bir görmemiz lazım. Görmeden buna evet biz başkanlık sistemini destekliyoruz ya da desteklemiyoruz demek Anavatan gibi bir partiye yakışmaz. Çünkü bazı partiler olaya hemen ideolojik bakıyorlar. Ya biri hemen balıklama atlıyor ben bu işte varım. Biri de diyor ki ben bu işe karşıyım. Ama ortada bir model yok. Bir çalışma yok. Milletimizin vatandaşlarımızın hayrına olacak bir şeyse bizim de yetkili kurullarımız var. Bu işi ilk gündeme getiren bizim eski kurucu genel başkanımız, başbakanımızdı. Bizim yüksek istişare kurulunda Özal'la birlikte çalışmış, devleti idare etmiş büyüklerimiz var. Partide de çok ciddi birikimleri olan, kadrolarımızla hep beraber değerlendiririz.

Milletimizin hayrınaysa Anavatan Partisi bu işin içerisinde olur. Milletimizin hayrına değilse de sonuna kadar bu işin olmaması için Anavatan Partisi mücadelesini ortaya koyar ”dedi.
 
Toplantıya, Çelebi'nin yanı sıra genel başkan yardımcıları, komşu illerin temsilcileri ve birçok partili katıldı.
Editör: Haber Merkezi