Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, Tufan Yanar, Afşin İlçe Başkanı Selçuk Gökdoğan, İlçe Kadın Kolları Aysun Ceyhun ve partililerle birlikte Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

DEPREMDEN 3 AY GEÇTİ SORUNLAR DEVAM EDİYOR  

Esnaf ziyareti sonrası açıklama yapan Öztunç; “Afşin, Kahramanmaraş ve Elbistan merkeze göre nispeten daha az etkilendi ama sonuçta burada da çok yıkım var. İnsanlar evsiz, barksız kaldı. İnsanlar hala barınma sorunuyla ilgili sıkıntı yaşıyorlar. Bunların çözülmesi gerekiyor, depremin üzerinden neredeyse 3 ay geçecek ama hala sorunlar çözülebilmiş değil. Devletimiz büyük bir devlet ondan kimsenin şüphesi yok ama AK Parti hükümeti küçük çünkü hala depremden 60-70 gün geçmesine rağmen hala yurttaşların sorunlarını çözebilmiş değiller, çözemediler” dedi.

AFŞİN’İ YOK SAYDILAR

Afşin’in MHP ve AK Parti’ye ders vereceğini belirten Öztunç; “Afşin gerekeni sandıkta yapacak bu böyle gözüküyor. Sandıkta Afşin’in nasıl bir tepki vereceğini ben bugün gördüm. Esnaf ziyareti yaptım, şehrin kalbidir, şehrin amasını yansıtır, benim gördüğüm Afşin gereğini yapacak. Afşin bu dönem MHP ve AK Parti’ye büyük bir ders verecek. Geçmişte güçlü olduğu oy aldığı bir yerdi ama Afşin bu sefer öyle gözükmüyor. Afşin’i yok saydılar. AK Parti ve MHP, hepsi Afşin’i yok saydı” dedi.

ŞİMDİ GÖREV SIRASI MİLLETİMİZDE

Öztunç; “Afşin’den kuzey bölgesinden birinci sıradan aday olan benim. O yüzden bu bölgeye ne kadar değer verdiğimi gösteriyor. Ben yıl boyunca ben Afşin’in haklarını savundum. Elbistan’ın haklarını savundum. Kuzey bölgesinin haklarını savundum, 5 yıl boyunca. Ben görevimi yaptım. Şimdi görev sırası milletimizde. Ya Afşin’i, Elbistan’ı savunan kardeşlerine Ali Öztunç’a verecekler ya da hiç Maraşlı olmayanlara oy verecekler. Baktığınız zaman Maraşlı değiller. İstanbul’dan gelmiş, Adana’dan gelmiş, Ankara’dan gelmiş adaylar gelecekler seçimi alacaklar milletvekili olacaklar çekip gidecekler bir daha tövbe Afşin’e gelmeyecekler. Ayrıca AK Parti’nin adaylarını getirin Afşin’e merkezde bırakın deyin ki Tanır’a git, gidemez. Büyüktatlar’a git de Çoğulhan’a gider. Çoğulhan’a git de Soyacak’a gider. Bilmezler Afşin’in köylerini bilmezler. Mezralarını bilmezler, içini çarşıyı bilmezler. Çarşı’dan kaybolurlar. Merkez’e git hükümet konağına onu bile beceremezler. Çünkü tanımıyorlar Afşin’i bilmiyorlar. Ya Afşin’i tanıyan bilen, Afşinliye oy verecek Afşinli hemşerilerim ya da yedi kat yabancıya. Takdir milletimizin” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi