AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “Milletvekillerimizin, teşkilatımızın ve aziz milletimizin gönlünde yatan cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan” dedi.
Güvenç, AK Parti Onikişubat Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 30 Mart Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin yerel seçimlerde hem Türkiye genelinde hem de Kahramanmaraş’ta muhteşem bir zafer kazandığını ifade eden Güvenç, bu sonuçlarla milletin AK Parti’nin icraatlarına, “Evet” dediğini söyledi.
Seçimler öncesinde dezenformasyon çalışmalarıyla AK Parti’nin oylarının yüzde 30’ların altına çekilmesinin amaçlandığını ifade eden Güvenç, şöyle devam etti:
“Daha sonra siyasi istikrarsızlık ve peşinden de ülkenin ciddi bir ekonomik krize girmesi amaçlandı ancak hamdolsun aziz milletimiz bu şer odaklarının oyunlarını çözdü ve Türkiye genelinde yüzde 45.6 gibi bir mahalli seçimde alınabilecek en iyi oyu AK Parti’ye vererek bu oyunları bozmuş oldu. Bu 45.6 ile aziz milletimiz şer odaklarının oyunlarını bozduğu gibi, Gezi Parkı olaylarında o Gezi Parkı eylemcilerinin karşı çıkmış olduğu Kanal İstanbul’a, üçüncü köprüye, üçüncü havalimanına, nükleer santrallere, ‘Evet’ dedi. Çözüm sürecine, ‘Evet’ dedi. Kandan beslenen ve çözüm sürecini sabote etmek isteyen ve bu seçimde tüm oyunları ile AK Parti’yi aşağı çekmek isteyen o düzenbazların oyunlarını bozmuş oldu. AK Parti’nin çözüm süreciyle ilgili çalışmasına da, programına da destek vermiş oldu. Bundan dolayı aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır.”
AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana sürekli oylarını artırarak bu günlere geldiğini anımsatan Güvenç, yerel seçimlerde alınan 45.6’lık oy oranının, genel seçimlerde yüzde 50 hedefine ulaşılacağının göstergesi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Güvenç, gönüllerdeki adayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Güvenç, sözlerini şöyle tamamladı:
“İnşallah önümüzdeki dönemde göstereceğimiz cumhurbaşkanı adayını ilk turda bu oy oranıyla seçebileceğiz. Bir yerel seçimde 45,6 alan bir partinin genel seçimlerde veya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’nin üzerinde oy alacağı çeşitli anket firmaları tarafından da gösteriliyor. Yerel seçimleri ve genel seçimleri kıyasladığımızda bu sonuca ulaşmamız mümkün. Şimdi önümüzdeki dönemde inşallah Genel Başkanımız Başbakanımız, milletvekilleri ve teşkilat bazında her türlü istişareleri yapmaya devam ediyor. Bizim vekillerle yaptığımız görüşmelerde milletvekillerimizin gönlünde yatan, teşkilatımızın ve aziz milletimizin gönlünde yatan cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah önümüzdeki dönemde aday olduğu takdirde mutlaka ve mutlaka el birliği yapıp, kapı kapı dolaşıp genel başkanımızı, başbakanımızı ilk turda cumhurbaşkanlığına seçmemiz lazım. Biliyorsunuz, bu işe en çok layık olan kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hiçbir parti yoktur ki kurulduğu günden bu yana oylarını artırarak gelsin, yüzde 34’lerle kurulan bir parti yüzde ellilere dayansın, yüzde 50'lileri aşsın. Daha önce Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanlığı yaptı, hiçbir toplumsal tabanı yoktu. Demirel yaptı, o dönemde DYP yüzde 21’lerdeydi. Özal rahmetli başlangıçta ANAP yüksek oylar aldı, ama Özal Anavatan’ı bıraktığında gerçekten oy oranları çok çok aşağılara düşmüştü ama AK Parti kurulduğu günden bu yana oylarını artırarak bu noktalara geldi. Bundan sonra inşallah genel başkanımızı mutlaka ve mutlaka ilk turda seçmemiz lazım. Bu potansiyel ve enerji bizde var. Eksikliklerimizi gözden geçirip bunu başaracağımıza inanıyorum.”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanvekili Ali Ünsal, Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çok sayıda teşkilat mensubunun da katıldığı toplantıda, daha sonra yerel seçimlerin kritiği yapıldı.
Editör: Haber Merkezi