AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "“AK Parti CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na millet demeyi öğretti. CHP daha çok şey öğrenecek” dedi. 
Müftülük Meydanı’nda AK Parti Kahramanmaraş seçim bürosu açılışında bir araya gelen milletvekili adayları, kendilerini ve projelerini tanıttı. 
Seçim otobüsü üzerinde tek tek söz alan ve projelerini anlatan milletvekillerinin konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde eşiyle birlikte halkı selamlayan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, CHP, MHP ile HDP yöneticilerine yönelik eleştirilerde bulundu.
Millete hizmet yolunda ikinci yarının başladığını kaydeden Ünal, “AK Parti CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na millet demeyi öğretti. CHP daha çok şey öğrenecek. Milletin seçtiklerini hazmetmeyi öğrenecek. Demokrasi öğrenecekler, siyaset yapmayı öğrenecekler. Milletin iradesinden gücünü kuvvetini almayan her türlü iradenin gayrimeşru olduğunu öğrenecekler” dedi.
Ünal, konuşmasının devamında, “Pensilvanya’nın iradesi ile iş yapmaya kalkıştılar. Millet onlara gerekli dersi verdi. Ne zaman 30 Mart’ta verdi, 10 Ağustos’ta verdi. Şimdi bu CHP zannediyor ki, cumhuriyetin sahibi kendileri. Biz diyoruz ki; cumhuriyetin sahibi millettir. Şimdi MHP’ye oy veren kardeşlerime sözüm yok. Ama şunu bilmeleri gerekir ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yöneticileri kendilerini Türk’ün sahibi zannediyor. Türklüğün sahibi yine bu millettir. Cumhuriyetin sahibi bu millettir. Zannetmesinler ki Türklük bir ırkın adı değildir. Türklük bir tarihin bir medeniyetin adıdır. Türklük bin yılda değil 5 bin yılda var olmuş bir erdemin, onurun, insanlık duruşun adıdır. Milliyetçilik bu millete hizmet etmektir. Milliyetçilik bu milleti yüceltmektir. Milliyetçilik bu milletin evladına sahip çıkmak ve milliyetçilik bir ananın gözüm gibi baktığım evladının tırnağına taş değmesin diye çözüm sürecinde risk almaktır risk. Kenardan boş boş laflar söylemek de değildir. Tabii bir de HDP var. Onlar ayrı bir alem. Onlar da kendilerine Kürtlerin sahibi zannediyor. Öyle bir şey yok. Biz Kürt’üyle, Türk’üyle Laz’ıyla, Çerkez’iyle biriz. Irka bakmayız ama kültüre bakarız. Medeniyete bakarız. Birlikte yaşama bakarız. O yüzden kimse kendisine bu cumhuriyetin sahibi zannetmesin. Kimse kendisini bu devletin Türklüğün sahibi zannetmesin. Kimse kendisini Kürtlerin sahibi zannetmesin. Bu devletin sahibi 76 milyonu kendisidir, bu cumhuriyetin sahibi 76 milyonun kendisidir. Her bir vatandaşımız bizim için eşittir” ifadeleri kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni, kutlu doğum haftası nedeniyle vatandaşlara pilav ikramıyla sona erdi.



Eski milletvekillerinin de yer aldığı seçim bürosu açılışında AK Parti Kahramanmaraş 8. sıra milletvekili adayı İmran Kılıç seçim çalışmaları sırasında kırılan ayağı yüzünden alçılı ayağıyla tekerlekli sandalye üzerinden partililerine seslendi.
Editör: Haber Merkezi