Osmaniye’de öğrenciler, çevre temizliği ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Sigara İçme Geleceğimizi Kirletme" etkinliği kapsamında cadde temizliği yaptı.
Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde yere atılan sigara izmaritleri toplandı. Etkinliğe Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet de katılarak, çocuklarla birlikte cadde boyunca sigara izmariti topladı. Öğrencilerin sergilediği hassasiyetin önemine vurgu yapan Başkan Çenet, "Çocuklarımızın sergilediği bu duyarlılık hepimize örnek olmalı. Sigara yalnızca içen kişiye değil, çevresine ve doğaya da zarar veriyor. Geleceğimizi korumak için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığına inanıyorum" dedi.
Velilerin ve çevredeki vatandaşların da ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Toplanan atıklar belediye ekiplerince imha edilmek üzere alındı.
Belediye yetkilileri, sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zarara dikkat çekerek, benzer farkındalık çalışmalarının süreceğini belirtti. Öğrenciler ise çevreyi temiz tutmak için herkese görev düştüğünü ifade ederek, yetişkinlere çağrıda bulundu.