Deprem döneminde Ahbap Derneği ile yürüttüğü çalışmalarla gündeme gelen Babala TV sunucusu ve sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Uğur’un da aralarında bulunduğu toplam 7 şüpheli, emniyete götürüldü.
MASAK Detayı Dikkat Çekti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Babala TV’nin banka hesabına yurt dışından yüksek tutarlı döviz transferi yapıldığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine özel bir bankanın MASAK’a şüpheli işlem bildirimi yaptığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında toplam 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, şu ana kadar 7 şüpheli yakalandı. Diğer şüpheliler için çalışmalar sürüyor.
Gözaltına Alınan İsimler
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler şöyle:
Oğuzhan Uğur
Gülgün Öztürk
Suzan Düşküner
Emir Taşar
Emre Kartaloğlu
Hüseyin Küçük
Fatih Eke
Adliyeye Sevk Tarihi Belli Oldu
Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin 20 Temmuz’da adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Soruşturma Öncesi Açıklama Yapmıştı
Soruşturma öncesinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Oğuzhan Uğur, sürece ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Uğur, olası bir yanlışlık ya da suistimal durumunda sorumluların ortaya çıkarılması için kendisinin de mücadele edeceğini belirtti.





