11 Nisan 2011 yılında yağan kar ve sonraki günün gecesinde yaşanılan don olayın faturası çiftçiye 2 Milyon TL oldu. 11 Nisan 2011 günü yağan kar ve sonraki günün gecesinde yaşanan don, özelikle çiçek döneminde olan kayısı, ceviz buğday ve şeker pancarına büyük zarar verdi.
 
Geçtiğimiz günlerde yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk havalardan etkilen çiftçilerimizin zararları Afşin İlçe Tarım Müdürlüğünce oluşturulan ekiplerce hasar tespiti yapıldı.
 
Yapılan araştırmalar sonucunda meydana gelen kar yağışı ve don olayından 545 çiftçimizin hasar gördüğü ve bu don olayı 545 çiftçiye 2 milyon TL’ye mal oldu.
 
Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Öner, “11 Nisan 2011 Pazartesi günü meydana gelen kar yağması ve don olayı sebebiyle oluşturulan ekibimiz tarafından yapılan hasar tespit çalışmamızda 545 çiftçimizin şeker pancar, buğday, kaysı ve ceviz ürünlerinde don olayının çiçeklenme zamanında geliştiği görülmüştür. Çiftçilerimiz 11 Nisan’da meydana gelen don olayında büyük ölçüde etkilendi. Bu ürünlerimizin zarar görmesi yaklaşık 2 milyon TL’ye mal oldu. Bu durum Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına rapor hazırlanıp bilgi notu şeklinde ilettik. Çiftçilerimizin zararları Bakanlar Kurulu tarafından karşılanması sağlanır inşallah. Önceki yıllarda meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminin sigorta kapsamı dışında tutulduğunu, bu sene yapılan yeni bir düzenleme ile çiçeklenme döneminin de sigorta kapsamına alındı bu sayede çiftçilerimizin zararlarının karşılanabilecek.” açıklamasında bulundu.