Niğde’nin Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakıl, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Çakıl, Belediye Meclis üyeleriyle yapılan değerlendirmelerin ardından siyasi hayatına bağımsız olarak devam etme kararı aldıklarını duyurdu.

Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakıl, kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamayla CHP ile yollarını ayırdığını bildirdi. Çakıl, istifa kararının ardından görevine bağımsız olarak devam edeceğini ifade etti.

Arif Çakıl neden istifa etti?

Çakıl, istifasının gerekçesine ilişkin açıklamasında, CHP içerisinde ortaya çıktığını ifade ettiği “butlan yönetimi anlayışı” ile yollarına devam etmelerinin mümkün olmadığı kanaatine vardıklarını belirtti.

Belediye Meclis üyeleriyle süreci değerlendirdiklerini aktaran Çakıl, kararın ortak değerlendirme sonucunda alındığını kaydetti.

Çakıl, siyasi makamların ve koltukların öncelikleri olmadığını belirterek Çiftlik ilçesine daha iyi hizmet etmeyi ve vatandaşların beklentilerine karşılık vermeyi amaçladıklarını söyledi.

“Yolumuza bağımsız olarak devam edeceğiz”

Arif Çakıl, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gelinen süreçte, partimizin içerisinde ortaya çıkan butlan yönetimi anlayışıyla yol yürümemizin mümkün olmadığı kanaatine vardık. Bizim önceliğimiz makamlar, koltuklar ya da siyasi hesaplar değil; Çiftlik ilçemize daha iyi hizmet etmek ve hemşehrilerimizin beklentilerine karşılık vermektir.

Bu nedenle belediye meclis üyelerimizle yaptığımız değerlendirmeler ve ortak aldığımız karar doğrultusunda, bundan sonraki süreçte yolumuza bağımsız olarak devam etme kararı aldık. Bizim için değişmeyen tek şey Çiftlik’e olan sevdamız ve ilçemize hizmet etme sorumluluğumuzdur.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir siyasi ayrım gözetmeden, Çiftlik’imizin ve Çiftlikli hemşehrilerimizin menfaatleri istikametinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi