MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirerek, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Dulkadiroğlu, Güzelyurt Mahalle Muhtarı Yakup Uğur'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, ilçenin farklı mahallelerinden muhtarlarla bir araya gelen Dora, muhtarların ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Dora, muhtarların deprem sonrası zorlu süreçte vatandaşların talep ve sorunlarıyla birinci elden ilgilendiğini belirterek, "Muhtar demek, mahalledeki devlet demektir," ifadelerini kullandı.

Milletvekili Dora, Muhtarlarla Ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi1

Daha sonra Dulkadiroğlu'ndaki Geçici Barınma Merkezi'nde Komutan Yunus İbrahim Can ve Göç İdaresi Müdürü Orhan Veli Sarı ile bir araya gelen Dora, barınma merkezindeki son durumu ve gönüllü geri dönüşlerdeki güncel tabloyu değerlendirdi. "Büyük devlet olmak kolay değil," diyen Dora, farklı ülke vatandaşlarının öz vatanlarından ayrı düşmesinin zorluğunu vurgulayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi güvenli ve gönüllü geri dönüşleri desteklediklerini ifade etti.

Milletvekili Dora, Muhtarlarla Ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi3

Çağlayancerit’te ise, MHP Çağlayancerit İlçe Teşkilatı'nda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek ilçenin sorunları hakkında istişarelerde bulundu. Daha sonra Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Ömer Çedene'yi ziyaret eden Dora, geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai don felaketinin ilçedeki etkilerini değerlendirdi. Ceviz üretiminin ilçenin temel geçim kaynağı olduğunu belirten Dora, don felaketinin mahsulde %100 kayba ve gelecek yılın mahsulünde %50'ye varan zarara yol açtığını söyledi. Çiftçilere sağlanacak desteklerin ele alındığı görüşmede, ÇKS kaydı olan çiftçilerin zararlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ve kaydı bulunmayan çiftçilerin de maliyet giderlerinin karşılanmasının hedeflendiği belirtildi. Dora, "Helal kazancın, alın terinin ve kahraman şehrimize yakışan bereketin destekçisiyiz," dedi.

Milletvekili Dora, Muhtarlarla Ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Muhabir: Esra Yalçın