Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı. Gece saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen sağanak yağışların Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlara sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun büyük bölümünde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı. Özellikle Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken, 14 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı yapıldı.
Yağışların İstanbul’da gece saatlerinden itibaren yeniden şiddetini artırması, 17 Ekim Cumartesi günü de kent genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.
KAHRAMANMARAŞ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilir.
Doğu Akdeniz genelinde etkili olması beklenen yağışların Adana ve Osmaniye çevreleri ile Mersin ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde de kuvvetli olacağı öngörülüyor.
Yetkililer, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ani su yükselmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
İSTANBUL’DA YAĞIŞ GECE YENİDEN KUVVETLENECEK
İstanbul’da gün içerisinde etkili olan yağışların gece saatlerinden itibaren yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Özellikle Avrupa Yakası ve kuzey ilçelerinde yağışların yer yer şiddetli olabileceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji, 17 Ekim Cumartesi günü de İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağışların devam edebileceğine dikkat çekti. Önceki günlerde yaşanan yağışların ardından yeni yağışlı sistemin yeni riskler oluşturabileceği belirtilirken, vatandaşların tedbirli davranması istendi.
14 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı uyarı listesinde Adana, Bolu, Hatay, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kahramanmaraş, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Osmaniye yer aldı.
Batı Karadeniz’de Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken, İç Anadolu’da Ankara, Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra yağışların şiddetini artırabileceği belirtildi.
Doğu Anadolu’da Bitlis çevreleri için de kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yağışlara ek olarak toz taşınımı beklendiği bildirildi.
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
Meteoroloji’nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredecek. Doğu kesimlerinde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.
Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden esecek rüzgârın hızının saatte 40 ila 60 kilometreye ulaşabileceği tahmin ediliyor.
VATANDAŞLARA TEDBİR ÇAĞRISI
Yetkililer; kuvvetli yağışla birlikte meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.
Özellikle uyarı verilen bölgelerde yaşayan vatandaşların güncel meteorolojik duyuruları takip etmesi, riskli güzergâhlarda dikkatli olması ve zorunlu olmadıkça tehlike oluşturabilecek alanlardan uzak durması önem taşıyor.





