Mersin Üniversitesi Rektörlüğünden:


- Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23., 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.
- Başvurular 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Mersin Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri (2024) (Bakınız: http://pdb.mersin.edu.tr/sayfa/100025/2024-olcutleri)’ne göre değerlendirilecektir.
- Profesör ve Doçent kadrosu daimi statüdedir.
- Yabancı ülkelerden alınan Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.
- Yabancı ülkelerden alınan Doktora diplomalarının ve doçentlik/profesörlük unvanlarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.
- İlanda yer alan unvanlar için istenen Üniversitemiz Ölçütleri'nde belirtilen yabancı dil başvuru koşuluna ilişkin YÖKDİL, YDS, KPDS, ÜDS ve Üniversitelerarası Kurulca atama yapılacağı dönem bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarına ait yabancı dil belgeleri veya ilana başvuru yapıldığı tarihte ÖSYM tarafından en son yayımlanan güncel eş değerlik duyurusunda belirtilen diğer yabancı dil belgeleri geçerli olacaktır. (Belge üzerindeki geçerlilik tarihi varsa bu tarih esas alınacaktır.) (Üniversitelerarası Kurul'un 10.02.2016 tarihli toplantısında alınan karar gereği TOEFL Yabancı Dil Belgelerinin geçerlilik süresi iki yıldır.)
Başvuruda istenilen belgeler
- İlan başvuru evraklarına http://pdb.mersin.edu.tr/birim/205/akademik-personel-sube-mudurlugu web sayfasında bulunan İlan Başvuruları menüsünden ulaşılabilmektedir.
- İlan başvuru formu ve başvuru formunda belirtilen belgeleri de içeren yayın dosyası Profesörlük için 1 adet [Flash Bellek], Doçentlik için 1 adet
[Flash Bellek] olarak hazırlanması gerekmektedir. İlanın herhangi bir aşamasında gerek duyulduğu takdirde ek [Flash Bellek] istenebilir.
- Ayrıca ilan başvuru formu ve ilan başvuru formunda istenen belgeler (yayınlar hariç) fiziksel olarak da teslim edilmelidir.
- İdare gerekli gördüğü takdirde "İlanın" her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir.
- Yükseköğretim kurumlarının Profesör kadrosundakiler doçent kadrosuna, doçent kadrosundakiler de doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuramazlar.
* 2547 sayılı Kanun’un Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen %30’luk kota kapsamında başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.
Başvuru önkoşullarını sağlamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Yanlış beyanda bulunarak atanmaya hak kazananların atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
Başvuru Yeri ve Tarihi
- Profesör ve Doçent kadrosu için Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile başvurulması gerekmektedir.
(Süresi içinde kurum kayıtlarına girmeyen başvurular, postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)
- Başvuru süresi ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren (ilanın yayımlandığı tarih dahil) 15 (onbeş) gündür.

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ
04.07.2025 18.07.2025 (Mesai Bitimi)
İLAN NO BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI ÜNVAN DERECE ADET NİTELİK
25-001 Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Profesör 1 1 Deniz ve Gemi Mühendisliği alanında Doçentliğini almış olmak. Denizci Eğitici Belgesine sahip olmak. Deniz Ulaştırması
konusunda çalışmalar yapmış olmak.
25-002 Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik Bilimler Çocuk Diş
Hekimliği
Doçent 2 1 Çocuk Diş Hekimliği alanında Doçentliğini
almış olmak.
25-003 Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Temel Bilimler Doçent 2 1 Tıbbi Biyokimya alanında Doçentliğini almış
olmak. MikroRNA konusunda çalışmalar yapmış olmak.
25-004 Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Doçent 2 1 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında Doçentliğini almış olmak. Bilgi İşlemsel Düşünme ve İnsan Bilgisayar Etkileşimi konularında çalışmalar yapmış
olmak.
25-005 Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Fen Bilgisi Eğitimi Doktor Öğretim Üyesi 4 1 Fen Bilgisi Eğitimi alanında Doktora yapmış olmak. Fen Bilimleri Eğitimine Üç Boyutlu Yazıcı Entegrasyonu ve Çevrimiçi Ölçme Değerlendirme konularında çalışmalar yapmış
olmak.
25-006 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler Profesör 1 1 Siyaset Bilimi alanında Doçentliğini almış olmak. Engellilik ve Kadın Çalışmaları ile Dezavantajlı Gruplar ve Siyaset konularında
çalışmalar yapmış olmak.
25-007 İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları İslam Tarihi Doktor Öğretim Üyesi 4 1 İslam Tarihi veya Tarih alanında Doktora yapmış olmak. Hindistanlı Müslümanlar ve Milli Mücadele Döneminde Din Adamları
konularında çalışmalar yapmış olmak.
25-008 İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Reklamcılık Doktor Öğretim Üyesi 4 1 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında Doktora yapmış olmak. Yeni Medya ve Reklamcılık konusunda çalışmalar yapmış
olmak.
25-009 İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Sinema Doktor Öğretim Üyesi 5 1 Radyo, Sinema ve Televizyon alanında Doktora yapmış olmak. Sinema ve Sanal Gerçeklik konusunda çalışmalar yapmış
olmak.
25-010 İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Ortaçağ Tarihi Doktor Öğretim
Üyesi
5 1 Tarih alanında Doktora yapmış olmak. Memlükler, İlhanlılar ve Celayirliler
konularında çalışmalar yapmış olmak.
25-011 Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi 4 1 Kimya Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak. Nanoteknoloji Temelli Katalizörlerin Geliştirilmesi ve Uygulamaları konusunda
çalışmalar yapmış olmak.
25-012 Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzikoloji Genel Müzikoloji Doçent 2 1 Müzik alanında Doçentliğini almış olmak.
Yaratıcılık ve Müzik İlişkisi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
25-013 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakımı Doçent 2 1 Fizyoloji alanında Doçentliğini almış olmak. Kas İskelet Sistemi Ultrasonografisi ve Enerji Metabolizması konularında çalışmalar yapmış
olmak.
25-014 Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Beden Eğitimi ve Spor Doktor Öğretim Üyesi 4 1 Beden Eğitimi ve Spor alanında Doktora yapmış olmak. Beden Eğitimi Öğretmenlerinde Sınıf Eğitimi ve Özgün Ölçme Araçları konularında çalışmalar yapmış
olmak.
25-015 Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Rekreasyon Profesör 1 1 Spor Bilimleri alanında Doçentliğini almış olmak. Rekreasyon Alanları konusunda
çalışmalar yapmış olmak.
25-016 Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Elektrik Doçent 2 1 Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında Doçentliğini almış olmak. Güç Sistemlerinde Kısmi Deşarjların
Tespiti konularında çalışmalar yapmış olmak.
25-017 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Doktor Öğretim
Üyesi
5 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında Tıpta Uzmanlığını yapmış olmak.
25-018 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Doktor
Öğretim Üyesi
5 1 Göz Hastalıkları alanında Tıpta Uzmanlığını yapmış olmak.
25-019 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçent 2 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında Doçentliğini almış olmak. Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi alanında Yan Dal Uzmanlığı yapmış
olmak.
25-020 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 2 1 Çocuk İmmünolojisi ve Allerji Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) alanında Doçentliğini almış olmak.
25-021 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Doktor Öğretim Üyesi 5 1 Halk Sağlığı alanında Tıpta Uzmanlığını yapmış olmak.
25-022 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 3 1 Hematoloji alanında Doçentliğini almış olmak. Hematoloji (İç Hastalıkları) alanında Yan Dal Uzmanlığı yapmış olmak.
25-023 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 3 1 Romatoloji alanında Doçentliğini almış olmak.
25-024 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 5 1 Geriatri (İç Hastalıkları) alanında Yan Dal Uzmanlığı yapmış olmak.
25-025 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Hematoloji (İç Hastalıkları) alanında Yan Dal Uzmanlığı yapmış olmak.
25-026 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 4 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında Tıpta Uzmanlık yapmış olmak.
25-027 Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Doçent 2 1 Tıbbi Mikrobiyoloji alanında Doçentliğini almış olmak.
25-028 Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Doktor Öğretim Üyesi 5 1 Tıp Fakültesi Lisans mezunu olmak. Tıbbi Mikrobiyoloji alanında Doktora yapmış olmak.
25-029 Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıp Eğitimi Profesör 1 1 Aile Hekimliği alanında Doçentliğini almış olmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ