Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde sabah saatlerinde 2,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli sarsıntı çevre ilçelerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem 15 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 06.38’de kaydedildi. Yerin 13,91 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğü 2,8 Mw olarak ölçüldü.

Deprem Sonrası Olumsuzluk Yaşanmadı

Sarsıntının ardından ekipler tarafından bölgede saha taraması gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle can veya mal kaybı yaşanmadı.

Yetkililere şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmadığı öğrenilirken, Doğanşehir ve çevresinde kısa süreli tedirginliğe neden olan sarsıntının ardından bölgede herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi