Afşin Kültür Sanat Derneği, Afşinli Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif için düzenlediği Vefa Konserini, bu kez kardeş şehir Çorum’da gerçekleştirecek.
Afşin Belediyesi ve Çorum Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek konser, 24 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Çorum Bedesten’de yapılacak.
Vefa Konseri kapsamında, Aşık Mahzuni Şerif’in hafızalara kazınan türküleri sahnede yeniden hayat bulacak. Toplumsal duyarlılığı ve derin halk edebiyatı birikimi ile tanınan Mahzuni Şerif’in eserleri, Çorum halkıyla buluşacak.
Afşin Kültür Sanat Derneği, bu anlamlı etkinlikle Mahzuni Şerif’in kültürel mirasını yaşatmayı ve genç kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Halk müziği severler, Mahzuni’nin duygulu ezgileri eşliğinde geçmişe yolculuk yapacak.
Afşin Kültür Sanat Derneği Başkanı Selçuk Kösebalaban, konserin önemine dikkat çekerek; “Afşin’de doğup büyüyen Mahzuni Şerif’in ezgilerini, kardeş şehir Çorum’da da yankılandırmak bizim için büyük bir onur. Kültür ve sanat aracılığıyla iki şehir arasında kurulan bu gönül köprüsünü çok önemsiyoruz. Çorum halkının da Mahzuni Şerif’in eserlerine olan ilgisini ve sevgisini biliyoruz. Bu konser, sadece bir anma değil; aynı zamanda kültürel dayanışmamızın ve ortak değerlerimizin bir yansıması olacak. Tüm Çorum halkını bu anlamlı gecede bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz” dedi.