Afşin’de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, berberler bayram hazırlıkları nedeniyle yoğun bir mesai dönemi geçiriyor.
Bayram öncesi saç ve sakal tıraşı olmak isteyen Afşinli vatandaşlar, berberlerin kapısını aşındırırken, berberler de gelen talepleri karşılamak için ek mesai yapmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram dönemi, berberler için önemli bir iş dönemi oldu. Bayram tıraşını son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar berber salonlarını dolduruyor.
Randevulu Sistemle Çalışıyoruz
Afşin’de uzun yıllardır hizmet veren berberler, bayram öncesi oluşan yoğunluğa dair şunları söyledi:
“Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımız saç ve sakal tıraşı için yavaş yavaş gelmeye başladı. Özellikle son haftaya girilince ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Mesai saatinden çıkan vatandaşlar genellikle saat 16.00’dan sonra dükkâna akın ediyor. Biz de bu yoğunluğu daha sağlıklı yönetebilmek ve kimseyi mağdur etmemek adına randevulu sistemle çalışıyoruz.”
Memnuniyet ve Hijyen Önemli
Berberler, bayram dönemi yoğunluk yaşarken hijyen kurallarına da büyük özen gösteriyor. Müşterilerin sağlığını ön planda tutarak, tüm malzemeleri düzenli olarak dezenfekte ettiklerini belirten berberler, müşteri memnuniyetini sağlamak için titizlikle çalışıyorlar. Berber esnafı, bu dönemde yoğunluk olsa da, kaliteli hizmet ve hijyen konusundaki hassasiyetlerinden ödün vermediklerini ifade ediyorlar.