Roma döneminde Hristiyanlığı kabul ettikleri için putperestlerin zulmünden kaçan 7 gencin, köpekleri Kıtmir ile sığındığı ve yüzlerce yıl burada uyudukları Eshab-ı Kehf hadisesini canlandıran Afşin Tiyatro Topluluğu sahnelediği oyunla izleyenlerin beğenesini topladı.

Tiyatro oyununa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Cumhuriyet Savcısı Ercan Kuş, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP İlçe Başkanı Süleyman Aycan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Boz, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Güleser Keleş Ermurat ve vatandaşlar katıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Burada oyunu oynayan arkadaşlarımız nerdeyse tamamı kamu görevlisi. Tabi bu işi yaparken kimse bir ücret talep etmeden kimse bir karşılık beklemedi. Öncelikle Kaymakamımız olmak üzere, tüm tiyatro ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“Tevhidin Sırrı Eshab-ı Kehf” Tiyatro oyununun yönetmeni Şule Güven, “Değerli misafirlerimiz bizleri kırmayarak buralara kadar geldiniz. Gerçekten benim için heyecanlı bir gün. Sizleri burada görmekten onur duyduk, inşallah beğenmişsinizdir. Herkese teşekkür ediyorum. Bizim için ilk sayılırdı, inşallah tatlı bir vakit geçirebilmişsinizdir. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dakyanus karakterini oynayan Duysun Arkadaş ise; “Biz bu yola girerken Şule hocamla 4 5 aydır sadece Roma’yı okuduk. Yedilerle uyuduk, yedilerle kalktık. Bu toprakların hikayesini bu toprakların çocukları yazar dedik ve bu tiyatro oyununu sizlerle buluşturduk” dedi.

Tevhidin Sırrı Eshab-ı Kehf Tiyatro oyununun oyuncuları: Mekselina (Emre Özer), Dakyanus (Dursun Arkadaş), Tebernuş (Muhsin Atalay), Mernuş (Ömer Faruk Şahin), Sazenuş (Furkan Tayyip Arıkan), Mislina (Sinan Apaydın), Yemliha (Halil İbrahim Çelebipekin), Komutan Hurmanyus (Ümit Hasan Tatlı), Yargıç Norşunyus (Halil Akpınar), Aedile Marabuz (Durdu Memet Aksu), Helena (Hande Köş), İmparator (Muharrem Aycan), Çoban kefaştatayyuş (Dilaver Aksu), Efsus Valisi (Halil Akpınar), Köle  (Teyfik Reyhanlı), Nedime Arıstıl (Hatice Uslu), Gezgin Genç (Muhsin Atalay), Rehber (Dilaver Uslu), Tekerlekli Sandalyeyi İten Adam (Tevfik Reyhanlı), ASKER1 (Veysel Karani Avcı), ASKER2 (Ahmet Köse).

Editör: Haber Merkezi