Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulları öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi törenle açıldı.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma neden olduğu Afşin Belediyesinin hizmet binasının bulunduğu alanda, Görsel Sanatlar öğretmeni Serpil Donbaloğlu rehberliğinde hazırlanan yağlı boya resimler beğeniye sunuldu.

Açılışta konuşan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, sanat ekinliğine emek veren Afşin Şehit Mustafa Mengeç Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Afşin 100. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Afşin’de sanat etkinliğini hayata geçirilmesinin önemine değinen Görsel Sanatlar öğretmeni Serpil Donbaloğlu, “Bu sergiyi sene başında bir etkinlik olarak planlamıştık. Ama daha sonrasında 6 Şubat'ta hepimizin yaşadığı bir deprem gerçekleşti. O gün hepimiz aynı korkuyu eşit derecede yaşadık. Bugün sergiyi bu alanda açıyoruz. Bu alanın hem de bugünün bizim için önemi çok büyük. Daha önce eğitim verdiğimiz okulumuz tam anlamıyla yıkıldı. Sergiyi açtığımız alan ise eski belediye binasının yeri. Bu anlamda da çok manidar bir yer. Onun enkazının kalktığı yerde bu sergiyi açtık. Amacımız hala bir şeyler yaptığımıza, hala ürettiğimizi, yeniden daha güçlü ortada olduğumuzu, bunu öğretmenlerce yapıyor olmayı göstermek. Bu bize mutluluk veriyor. Amacımız bugünü de birlikte mutlu bir şekilde yaşamak, sevgiyle paylaşmak.” açıklamasında bulundu.

Özel eğitim öğretmenleri tarafından hazırlan 55 resmin sergilendiğini ifade eden Donbaloğlu, “Okullarımızda özel eğitim gören öğrencilerimiz bu sergide çalışmalarıyla yer aldılar. Gerçekten onlar da çok büyük emek verdiler.” dedi.

Serginin açılışına, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Burhan Karabulut, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Gümüş okul idarecileri ve ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi