Afşin Anadolu Lisesi öğrencileri, oyuncu yazarı Güngör Dilmen’in yazdığı ‘Deli Dumrul’ isimli Tiyatro oyununu sahneledi. Afşin Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Çelik önderliğinde hazırlanan tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

Her dönemde oyun çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Çelik, “Burada 45 öğrencim var, hepsi aylarca özverili bir şekilde çalıştı. Burada sahnede gördüğünüz kişiler dışında veliler, öğretmen arkadaşlar, okul idarecileri, belediyemiz ve isimlerini sayamadığım herkese teşekkür ederim. Bu bir başlangıç diyoruz her dönem bir oyun çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Tiyatro gösterisi sonunda açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Burada 45 tane genç, öğretmenleriyle birlikte gönül verdiler ve bu tiyatro oyununu sergilediler. Afşin sanatla ve kültürle bir şehir olmak zorunda. Bizim tarihi köklerimiz, tarihi mirasımız, şiirle müzikle yoğurmuş. Kadim Ozanlı kültürünün harman olduğu bir coğrafya da yaşıyoruz. Sergilenen tiyatro gösterileri, müzik toplulukları, şiir geceleri, fotoğraf sanatıyla ilgili çalışmalarla bu durağanlığı aşmış bulunuyoruz. Demet hocama ben çok teşekkür ediyorum. Yıllardır liselerimizde böyle bir oyun görmedik. Tüm öğrencileri tebrik ediyorum” dedi.

“Tevhidin Sırrı Ashab-ı Kehf” tiyatro oyununun yönetmeni Şule Güven, öğrencilere ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Çelik’e tebrik ederek, çiçek takdim etti.

Deli Dumrul tiyatro oyununa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, okul müdürü Cabir Tercan ile çok sayıda ilgili katıldı.

Editör: Haber Merkezi