Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, Bireysel Sulama Sistemi projeleri için 1.495.886.741 TL proje bedeli ile toplamda 1.080 adet projeye 747.928.370 TL hibe desteği tahsis edildi.
Bu destek, Kahramanmaraş başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki çiftçilere ve üreticilere büyük katkı sağlayacak. Tarımda verimliliği artırmayı hedefleyen bu projeler, su kaynaklarının daha etkin kullanılmasıyla birlikte çiftçilerin daha sürdürülebilir ve verimli tarım yapmalarını sağlayacak.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Burak Gül, projeye dair yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu projeler, Kahramanmaraş’ımızın tarım sektöründe önemli bir dönüşüm yaratacak. Çiftçilerimize daha iyi üretim yapabilme imkanı tanıyacak ve kırsal kalkınmayı hızlandıracaktır” dedi.