Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Personel A.Ş., farklı kadrolarda görevlendirilmek üzere 15 geçici işçi alımı yapacak. Başvurular 26-28 Ekim 2026 tarihleri arasında alınacak.

5 ay 29 gün süreyle istihdam edilecek personeller; vidanjör-kombine şoförü, kanal ve ızgara işçisi, kazıcı ve yükleyici operatörü, ekskavatör operatörü ve içme suyu tanker şoförü kadrolarında görev yapacak.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

İlan kapsamında alınacak personellerin kadrolara ve görev yerlerine göre dağılımı şöyle:

  • Vidanjör-kombine şoförü: 5 kişi (Göksun, Türkoğlu ve merkez)

  • Kanal ve ızgara işçisi: 4 kişi (Türkoğlu ve merkez)

  • Kazıcı ve yükleyici operatörü: 4 kişi (Merkez)

  • Ekskavatör operatörü: 1 kişi (Pazarcık)

  • İçme suyu tanker şoförü: 1 kişi (Merkez)

Başvuru Şartları Neler?

Adayların Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olması, başvuracakları görev yerinde ikamet etmeleri ve bu durumu belgelemeleri gerekiyor. Ayrıca adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması ve son başvuru tarihi itibarıyla 40 yaşını geçmemiş olması şartı aranıyor.

Şoför kadrolarına başvuracak adayların en az C sınıfı ağır vasıta ehliyeti, SRC ve psikoteknik belgelerine sahip olması gerekiyor. İş makinesi operatörlüğü kadroları için ise G sınıfı ehliyet ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı operatörlük belgesi isteniyor.

Tecrübe şartı kapsamında iş makinesi operatörleri, vidanjör-kombine şoförleri ve içme suyu tanker şoförlerinin en az 3 yıl; kanal ve ızgara işçilerinin ise en az 1 yıl mesleki deneyime sahip olması gerekiyor. Adayların vardiyalı çalışma sistemine engel bir sağlık sorununun bulunmaması ve ilanda belirtilen diğer şartları karşılaması da gerekiyor.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Başvurular, 26-28 Ekim 2026 tarihleri arasında 08.00-17.00 saatlerinde KASKİ Personel A.Ş.'ye şahsen yapılacak.

Başvuru adresi: Yavuz Selim Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, KASKİ Genel Müdürlüğü, No: 79, Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş.

Adayların başvuru sırasında kimlik ve fotokopisi, ehliyet ve varsa operatörlük belgesi, sürücü detay belgesi, SRC ve psikoteknik belgeleri, ikametgâh belgesi, adli sicil kaydı ve barkodlu işyeri unvanlı SGK hizmet dökümünü ibraz etmesi gerekiyor. Mesleki tecrübeyi gösteren onaylı iş deneyimi ve çalışma belgelerinin de sunulması isteniyor.

Adaylar yalnızca bir unvana başvurabilecek. Başvuru şartlarını taşıyan ve sınava çağrılması uygun görülen adaylar için uygulamalı ve/veya sözlü sınav yapılacak. Sınav sonucunda başarılı bulunan adayların istihdamı gerçekleştirilecek. Başarılı aday bulunamaması durumunda ise personel alımı yapılmayacak.

Kaynak: Haber Merkezi