Kahramanmaraş’ta bu yıl düzenlenecek olan “Kahramanşehir Bilimle Şenleniyor” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi kapsamında, projede görev alacak öğretmenlerin katılımıyla kapsamlı bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinasyonunda düzenlenen toplantıda; öğretmenlere şenlik sürecine dair detaylı bilgilendirme yapılırken, proje kapsamında yürütülecek faaliyetler hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

“Kahramanşehir Bilimle Şenleniyor” Tübi̇tak 4007 Bilim Şenliği Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi1

Toplantının gündeminde; şenliğin genel amacı, atölye çalışmaları, bilimsel etkinliklerin planlaması, öğretmenlerin görev ve sorumlulukları ile proje takvimi yer aldı. Öğretmenlerin aktif katılımıyla geçen verimli oturumda, şenliğin daha nitelikli, katılımcı ve etkili şekilde yürütülmesine yönelik yol haritası belirlendi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, öğrenciler, öğretmenler ve halkı bilimle buluşturmayı amaçlıyor. Proje, Kahramanmaraş’ta bilime olan ilgiyi artırmak, toplumda bilimsel farkındalık oluşturmak ve öğrenmeyi eğlenceli hâle getirmek gibi önemli hedefleri barındırıyor.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, şenliğin sadece öğrenciler için değil, tüm toplum için bilimle iç içe, interaktif ve ilham verici bir deneyim olacağını vurguladı.

“Kahramanşehir Bilimle Şenleniyor” Tübi̇tak 4007 Bilim Şenliği Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi2

Muhabir: Eda Yamanlı