Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Deprem sonrası “Eğitimde Ayağa Kalkma” doğrultusunda, Üç TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri projesi kabul edildi. Bu projeler, şehrin bilimsel ve kültürel hayatına katkı sağlayarak, eğitim alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kabul edilen projeler arasında "Kahraman Şehir Bilimle Şenleniyor", " Bilimle Hayata Yeniden Başlıyoruz-2" ve " SÜRBİLFEST: Sürdürülebilir Bilim Festivali " başlıkları öne çıkıyor. Bu projeler, çeşitli bilimsel atölye çalışmaları, söyleşiler ve etkinliklerle öğrencilere ve halka bilimsel düşünme becerilerini kazandırmayı amaçlıyor.
Dulkadiroğlu’nda “Bilimle Hayata Yeniden Başlıyoruz-2” Projesi
52 atölye, 7 paydaş kurum ve 2 bilim söyleşisiyle planlanan şenlikte; 10.000 kişiye bilimle buluşma fırsatı sunulacak. Hükümet Konağı’nda gerçekleşecek olan etkinlikler; deney, gözlem ve keşfetmeyi bir araya getirerek bilimsel okuryazarlığı güçlendirmeyi amaçlıyor.
Onikişubat’da “SÜRBİLFEST: Sürdürülebilir Bilim Festivali”
Ülke genelinde 89 projeden biri olarak kabul edilen SÜRBİLFEST, 6–11 Ekim 2025 tarihlerinde 1.774.000 TL bütçeyle düzenlenecek. Çevre bilinci, iklim değişikliği, temiz enerji ve akıllı şehirler gibi temalarda 18 atölyede 58 etkileşimli etkinlik; hedef ise yaklaşık 25.000 katılımcıya ulaşmak olacak.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde “Kahraman Şehir Bilimle Şenleniyor 2”
TÜBİTAK 4007 desteği alan bu proje; 66 etkileşimli atölye, 5 bilim söyleşisi, sahne gösterileri ve bilim şovlarıyla 25–27 Eylül 2025 tarihlerinde Piazza Avm’de gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu projeleri, şehrin eğitim alanındaki gelişimine önemli katkılar sunacak gibi görünüyor.