Kahramanmaraş Fırıncılar Odası, artan üretim maliyetleri nedeniyle ekmek fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidildiğini açıkladı. Yapılan güncellemeyle birlikte 220 gram ekmeğin satış fiyatı 18 TL olarak belirlendi.
Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Halil Altun, kent genelinde geçerli olacak yeni tarifeyi duyurdu. Altun, un, maya, enerji ve işçilik giderlerindeki artışların fırıncı esnafını ciddi şekilde zorladığını belirterek, üretimin sürdürülebilirliği için fiyat güncellemesinin zorunlu hale geldiğini ifade etti.
Başkan Halil Altun yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Fırıncı esnafımız uzun süredir artan maliyetler karşısında hizmet vermeye devam ediyor. Hem üretimin devamlılığını sağlamak hem de vatandaşlarımızın mağdur olmamasını gözeterek bu düzenleme yapılmıştır. Kahramanmaraş genelinde 220 gram ekmeğin fiyatı 18 TL olarak belirlenmiştir.”
Yeni Tarife Ne Zaman Uygulanacak?
Zamlı tarifeye geçiş tarihine ilişkin de bilgi veren Altun, yeni fiyat uygulamasının önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
İlçelerde Zam Uygulanacak mı ?
Kent genelinde zam kararı alınırken, başta Afşin olmak üzere ilçelerde de fiyat artışının uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.


