Kahramanmaraş Ilıca İlkokulu, izcilik kültürünü yaşatmaya devam ederek, izci lideri Adem Hasdemir koordinasyonunda, velilerin ve İl TİF-MEB sorumlusu Mustafa Altuntop’un katılımıyla unutulmaz bir İzci Şenliğine ev sahipliği yaptı. İzci Şenliğinde yavrukurtlar yeminler etti, oyunlarla ve marşlarla coştu.

Kahramanmaraş Ilıca İlkokulu'nda İzci Şenliği Düzenlendi2

Etkinlik, yavrukurtların yemin töreni yapmasıyla başladı. Veliler, çocuklarının bu anlamlı andaki heyecanına ortak oldu, gurur dolu anlar yaşandı.

Yavrukurtlar; ok atma, izci düğümü yapma ve fonetik alfabeyle şifre çözme gibi yarışmalarda hünerlerini sergileyerek izcilik becerilerini ortaya koydu. Marşlar, şarkılar ve geleneksel izci oyunları eşliğinde eğlenen öğrenciler, takım ruhunu ve dayanışmayı doyasıya yaşadı.

Kahramanmaraş Ilıca İlkokulu'nda İzci Şenliği Düzenlendi1

Etkinlikte konuşma yapan İl TİF-MEB Sorumlusu Mustafa Altuntop, izciliğin yalnızca fiziksel beceriler kazandırmadığını belirterek, “İzcilik, 'İnsan-ı Kâmil' yetiştirme hedefiyle yol alan bir yaşam felsefesidir,” ifadelerini kullandı.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Emek, özveri ve büyük bir ilgiyle gerçekleştirilen şenlik, izciliğin ne kadar değerli bir eğitim aracı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş Ilıca İlkokulu'nda İzci Şenliği Düzenlendi4Kahramanmaraş Ilıca İlkokulu'nda İzci Şenliği Düzenlendi3Kahramanmaraş Ilıca İlkokulu'nda İzci Şenliği Düzenlendi5

Muhabir: Eda Yamanlı