Kahramanmaraş'tan Filistin İçin Ekonomik Boykot Çağrısı: "Paramızla Zulmü Beslemeyeceğiz"

Kahramanmaraş'ta bir araya gelen gönüllü gruplar, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekmek ve zulme doğrudan veya dolaylı destek veren işletmelere karşı ekonomik tepki koymak amacıyla kapsamlı bir boykot kampanyası başlattı.
Kendilerini "Kahramanmaraş'ın vicdan sahibi insanları" olarak nitelendirdikleri gönüllüler, 5 Ekim Pazar günü saat 16.00’da Mahmud Esad Coşan Camii mevkiinden Necip Fazıl Kısakürek Merkezi arasında yapacakları bu büyük organizasyona tüm şehir halkını davet etti.

Sessiz Kalmak Zulme Ortak olmaktır
Grubun yayımladığı basın metninde, Filistin halkının bombalar altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulanarak, "Sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "Yüreğimiz Gazze’de atıyor, kalbimiz Filistin’de ağlıyor" denilerek duyulan derin üzüntü dile getirildi ve "Paramızla zulmü beslemeyeceğiz" sözüyle ekonomik yaptırım kararlılığının altı çizildi.

"Bir Kişi Bir Kişidir, Her Adım Bir Adımdır"
Grubun hedefi, zulme doğrudan ya da dolaylı katkı sağladıklarını düşündükleri tüm marka ve işletmeleri boykot etmek olduğu bildirildi. Toplumsal tepkinin oluşmasında bireysel katılımın önemi vurgulanarak, "Bir kişi bir kişidir. Her adım bir adımdır." mesajı verildi. "Filistin özgür olana kadar, zulüm sona erene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız" ifadesiyle süreklilik arz eden bir kararlılık sergilendi.
Çağrıyı kaleme alanlar, Kahramanmaraş halkına "Artık susma zamanı değil! Vicdanının sesini dinle, bu boykota sen de katıl!" şeklinde seslendi. Boykotun sadece bir ekonomik tercihten ziyade bir "duruş ve direniş" olduğunun altı tekrar çizildi.

Kaynak: Haber Merkezi