Kahramanmaraş Fen Lisesi, İstanbul’da 17-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2025 Roket Yarışması A Grubu Lise Kategorisi'nde Türkiye 3.’lüğünü elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Başarılı performanslarıyla dikkat çeken Pusula Roket Takımı öğrencileri ve danışman öğretmenleri, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur tarafından makamda kabul edildi. Müdür Baydur, öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik ederek, bu önemli başarının hem şehir hem de ülke adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Ziyarette konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, “Öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanındaki bu tür başarıları bizlere umut veriyor. TEKNOFEST gibi ulusal düzeydeki organizasyonlarda Kahramanmaraş’ımızı en iyi şekilde temsil eden Pusula Roket Takımımızı ve danışman öğretmenimizi gönülden kutluyorum,” dedi.

Pusula Roket Takımı öğrencileri, yarışma sürecinde karşılaştıkları teknik zorluklara rağmen gösterdikleri özveri ve ekip çalışmasıyla jüri üyelerinden tam not aldı. Roket tasarımı, kalkış performansı ve uçuş güvenliği alanlarında öne çıkan takım, kendi kategorisinde Türkiye 3.’lüğünü elde ederek Kahramanmaraş’a büyük bir gurur yaşattı.

Kahramanmaraş Fen Lisesi Teknofest 2025’Te Türkiye 3.’Sü Oldu!1

Muhabir: Eda Yamanlı