Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır’ın vefatının ardından başlayan miras tartışması büyüyor. İnanır’ın 2015 ve 2022 yıllarında hazırladığı üç ayrı vasiyetnamenin açıklanması, bazı mirasçılara tebligat ulaşmaması nedeniyle 17 Aralık’a ertelendi. Yeğeni Levent İnanır’ın vasiyetle ilgili sözleri ise gündeme damga vurdu.

Kadir İnanır’ın vefatının ardından mirasıyla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Usta oyuncunun mal varlığı ve vasiyetnameleriyle ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, Beykoz Adliyesi’nde görülen davada yeni bir karar çıktı.

İnanır’ın daha önce hazırladığı üç ayrı vasiyetnamenin açıklanacağı duruşma, 28 mirasçıdan bazılarına gerekli tebligatların ulaşmaması nedeniyle 17 Aralık’a ertelendi.

KADİR İNANIR’IN VASİYETİ NEDEN ERTELENDİ?

Kadir İnanır’ın 2015 ve 2022 yıllarında hazırladığı üç ayrı vasiyetnamenin mahkeme tarafından açıklanması bekleniyordu.

Ancak mirasçılardan bazılarına tebligat ulaşmadığı gerekçesiyle vasiyetnamelerin açıklanması başka bir tarihe bırakıldı.

Yeni duruşmanın 17 Aralık’ta yapılması bekleniyor.

LEVENT İNANIR’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kadir İnanır’ın yeğeni ve oyuncu Levent İnanır, vasiyetle ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.

İnanır, dayısının vasiyetinde aile bireylerine hiçbir şey bırakılmadığını öne sürerek, “Dayım bırakın bir kol saatini, bir kravat dahi bırakmamış bize” dedi.

Levent İnanır, vasiyetteki bazı değişikliklerin Kadir İnanır’ın sağlık sorunları yaşadığı dönemde yapıldığını düşündüğünü belirterek hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

“FİLM TELİFLERİNİ BİLE JÜLİDE KURAL’A DEVRETMİŞ”

Levent İnanır, Kadir İnanır’ın film teliflerinin yanı sıra dedesinden kalan bazı miras paylarını da Jülide Kural’a devrettiğini öne sürdü.

İnanır, Jülide Kural’a bir şey bırakılmasına karşı olmadıklarını ancak aile bireylerinin tamamen miras dışında bırakılmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Bu açıklamalar, Kadir İnanır’ın mirası kime kaldı? sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

JÜLİDE KURAL’DAN MİRAS AÇIKLAMASI

Kadir İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural ise miras tartışmaları hakkında konuşmak istemediğini belirtti.

Kural, “Ben acımı yaşıyorum. Kim ne konuşursa konuşsun ben ne yorum yapacağım ne de konuşacağım” ifadelerini kullanırken, Kadir İnanır’ın ailesine yaşamı boyunca destek olduğunu söyledi.

Kadir İnanır’ın vasiyetine saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Kural, konunun hukuk yoluyla çözüleceğini ifade etti.

KADİR İNANIR’IN VASİYETİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kadir İnanır’ın vasiyetnamelerinin açıklanacağı duruşma 17 Aralık’a ertelendi. Mahkeme sürecinin ardından usta oyuncunun mirasının nasıl paylaşılacağına ilişkin detayların netleşmesi bekleniyor.

Kadir İnanır’ın mirasıyla ilgili iddialar ve tarafların açıklamaları ise kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi