Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, 05–11 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda il genelinde çok sayıda suç unsuru ele geçirildi, aranan şahıslar yakalandı.
Afşin, Dulkadiroğlu, Elbistan, Pazarcık ve Ekinözü ilçelerinde yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli miktarlarda ruhsatsız tabanca, tabanca mühimmatı ve av tüfekleri ele geçirildi. Aranan şahıslara yönelik operasyonlarda toplam 269 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilirken, bunlardan 13’ü tutuklandı. Yakalanan şahıslardan birinin 5 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.
Elbistan’da düzenlenen operasyonda, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması” suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.D. (21) isimli şahıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. 5 Kasım’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bağlantısı bulunduğu ve örgütün “mahrem yapılanması” içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlenen F.K. (33), F.K. (46) ve R.G. (36) isimli şahıslar Onikişubat ilçesinde yakalandı.
Aynı gün, DEAŞ silahlı terör örgütü mensuplarına ve ailelerine sosyal medya üzerinden para transferi yaparak fon sağladığı tespit edilen E.B. (27) isimli şüpheli Pazarcık ilçesinde gözaltına alındı. Ayrıca 7 Kasım 2025 tarihinde, yine FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği tespit edilen E.D. (33) isimli şahıs Türkoğlu ilçesinde yakalanarak adli makamlara sevk edildi.





