İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz Senatosu’nca belirlenerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Akademik Atama ve Yükseltme Kriterleri uyarınca öğretim üyeleri alınacaktır.

FAKÜLTE BÖLÜM ANABİLİM/
ANASANAT DALI
ÜNVAN DRC ADET İLAN METNİ
Eczacılık Eczacılık Meslek Bilimleri Farmasötik Botanik Doçent 1 1 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Doktora derecesini ve Doçentlik ünvanını Farmasötik Botanik alanında almış olmak. Süperkritik akışkan ekstraksiyonu konusunda SCIE indeksinde taranan dergilerde yayımlanmış çalışmaları olmak.
Farmasötik Kimya Doçent 1 1 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Doktora derecesini ve Doçentlik ünvanını Farmasötik Kimya alanında almış olmak. Antiparaziter etkili bileşiklerin tasarım, sentez ve yapı-etkileri konularında SCIE indeksinde taranan dergilerde yayımlanmış çalışmaları olmak.
Temel Eczacılık Bilimleri Analitik Kimya Dr.Öğr. Üyesi 2 1 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Doktora derecesini Analitik Kimya alanında almış olmak. Elektrokimyasal biyosensörler konusunda SCIE indeksinde taranan dergilerde yayımlanmış çalışmaları olmak.
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Gemi ve Deniz
Teknolojisi Mühendisliği
Gemi ve Deniz
Teknolojisi Mühendisliği
Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Deniz ve Gemi Mühendisliği bilim alanından almış olmak. Otonom gemi-liman entegrasyonu ve açık deniz liman operasyonları üzerine çalışmaları bulunmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yönetim Bilimleri Profesör* 1 1 Doçentlik ünvanını Kamu Yönetimi alanından almış olmak. Kamu politikasında değerlendirme, kamu yönetimi kuramları alanlarında çalışmaları bulunmak. SSCI indeksinde taranan dergilerde yayımlanmış çalışması olmak.
Veri Bilimi ve Analitiği Veri Bilimi ve Analitiği Profesör* 1 1 Doktora derecesini Sayısal Yöntemler alanından yapmış olmak. Doçentlik ünvanını Nicel Karar Yöntemleri alanından almış olmak, Teknoloji yönetimi veya teknoloji uzgörüsü konularında uluslararası (SCI, SCIE, SSCI indeksli) dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmak.
Veri Bilimi ve Analitiği Doçent* 1 1 Doktora derecesini İşletme alanından almış olmak. Doçentlik ünvanını Üretim Yönetimi alanından almış olmak. Sürdürülebilirlik veya nicel karar verme yöntemleri konularında uluslararası (SCI, SCIE, SSCI indeksli) dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmak.
İlahiyat Felsefe ve Din
Bilimleri
Din Sosyolojisi Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Din, Kültür ve Bilgi Sosyolojisi alanından almış olmak, Din - siyaset ilişkisi, Osmanlı aile yapısı ve diasporada dini hayat üzerine çalışmaları bulunmak.
Mühendislik ve Mimarlık İnşaat Mühendisliği Yapı Dr.Öğr. Üyesi * 2 1 Doktora derecesini İnşaat Mühendisliği alanından almış olmak.Yapısal güvenilirlik ve Bayezyen model güncelleme konularında çalışması bulunmak.
Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Doçent * 1 1 Doktora derecesini Makine Mühendisliği alanından almış olmak. Atıkların seramik ve polimer kompozit malzemelerde değerlendirilmesi; metallerin aşırı plastik deformasyon teknikleri konularında çalışmaları bulunmak.
Sağlık Bilimleri Hemşirelik Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği Doçent 1 1 Doktora derecesini Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanından almış olmak. Doçentlik ünvanını Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanından almış olmak. Engelli kadınlar, kadınlarda cinsel sağlık alanlarında çalışmaları bulunmak.
Sanat ve
Tasarım
Temel Sanat
Eğitimi
Temel Sanat Eğitimi Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Sanat Tarihi alanından almış olmak. Kale mimarisi, dini mimari, mezar taşları, ebru sanatı ile ilgili konularda çalışmaları bulunmak.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Coğrafya Fiziki Coğrafya Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Fiziki Coğrafya alanından almış olmak. Paleocoğrafya, jeoarkeoloji ve paleontoloji konularında çalışmaları bulunmak.
Su Ürünleri Su Ürünleri Temel Bilimler Balıkçılık Temel Bilimleri Doçent 1 1 Doktora derecesini ve Doçentlik ünvanını Su Ürünleri alanından almış olmak, Deniz balıklarında integratif taksonomi yöntemiyle yeni tür tanımlama alanında çalışmaları bulunmak.
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Hastalıklar Doçent 1 1 Doktora derecesini ve Doçentlik ünvanını Su Ürünleri alanından almış olmak. Balıklarda ve sucul omurgasızlarda bakteriyel ve paraziter hastalıklar ile bakterilerde yeni tanımlama metotları üzerine çalışması bulunmak.
Tıp Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Doçent 1 1 Acil tıp uzmanı olmak. Akut pankreatitte inflamatuar indekslerin önemi ve baş ağrısının ayırıcı tanısında kızılötesi spektroskopi kullanımı konularında uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış çalışmaları bulunmak.
Acil Tıp Doçent 1 1 Acil tıp uzmanı olmak. Pulmoner ödemde inflamatuar parametreler ve prognostik faktörler konularında uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış çalışmaları bulunmak.
Acil Tıp Doçent 1 1 Acil tıp uzmanı olmak. Diyabetik ketoasidozda tanı yöntemleri ve kardiyopulmoner resusitasyonda ultrason kullanımı konularında uluslararası dergilerde yayımlanmış çalışmaları bulunmak.
Çocuk Sağlığı ve
Hastalıkları
Profesör 1 1 Çocuk gastroenteroloji yan dal uzmanı olmak. İnflamatuar bağırsak hastalarında gastrointestinal patojenler konusunda uluslararası dergilerde yayımlanmış çalışması bulunmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Çocuk nefroloji yan dal uzmanı olmak. Renal transplantasyon hastalarında aritmi konusunda uluslararası dergilerde yayımlanmış çalışması bulunmak.
Radyoloji Profesör 1 1 Radyoloji uzmanı olmak. Meme kanserinde aksiller ultrasonografi sonuçları üzerine etkili faktörler ve yapay zekanın kırık tespitinde kullanımı konularında uluslararası dergilerde yayımlanmış çalışmaları bulunmak.
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmak. Psikiyatrik hastalarda yapısal, difüzyon ve işlevsel beyin görüntüleme yöntemleri konularında uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış çalışmaları bulunmak.


Diğer Şartlar:

1- Başvuran adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanun’un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
2- Profesör ve Doçent kadrosuna atamalar, daimi statüde yapılacaktır.
3- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kurulunca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
4- Profesör kadrosuna başvuruda bulunan adayların, doçent ünvanını aldıktan sonraki eserlerinden birini "Başlıca Eser" olarak belirtmeleri zorunludur.
5- Adaylar, fotoğraf, kimlik belgesi, özgeçmiş, öğrenim belgeleri (e-Devlet üzerinden alınan karekodlu veya aslı/aslı gibidir onaylı lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik), Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen sınava ilişkin sonuç belgesi, erkek adaylar için askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğuna dair), adli sicil belgesi, e-Devlet üzerinden alınan HİTAP hizmet belgesi (kurum dışından başvuruda bulunacak adaylar için), başlıca eser (profesör kadrolarına başvuruda bulunan için), Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan Yayın Listesi, ilgili Akademik Atama ve Yükseltme Kriterleri Bildirim Formu (http://personel.ikc.edu.tr/S/11116/formlar adresinden ulaşılabilir), Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerinden oluşan dosyaları ile Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi (ÜBYS) üzerinden Akademik Personel Başvuru Modülü aracılığı ile (http://ubs.ikc.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris) elektronik olarak yapacaklardır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
6- *İşaretli kadrolara Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca İngilizce Ders verme yeterliliğine sahip olduğunu belgelendirenler başvurabilir.
7- 2547 sayılı Kanun’un Ek 38. maddesi uyarınca, aynı Kanun’un 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini Üniversitemiz bünyesinde tamamlayanların Dr. Öğr. Üyesi kadrolarına başvuru hakkı bulunmamaktadır.
8- Adaylar şartları uyan kadrolardan sadece birine başvurabilecektir.
9- Başvuru süresi ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (On beş) gündür. Başvuru sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda belirtilmiş olup Üniversitemiz, kılavuzda yazan hususlara başvuranın riayet etmemesi halinde başvuruyu kabul etmeme hakkını saklı tutar. Sistem üzerinde tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular ve eksik bilgi/belgesi olan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. (Elektronik başvuru sürecinde sisteme yüklenen tüm bilgi ve belgeler gerekli görüldüğünde adaylardan fiziki olarak istenebilecektir.)

Not 1- Üniversitemiz zorunlu hallerde ilanda değişiklik yapma, ilan takviminde değişiklik yapma ve her aşamasında ilanı iptal etme hakkını saklı tutar, ilana ilişkin değişiklik ve iptal duyuruları Üniversitemiz internet sayfasından ilan edilir, ayrıca tebligat yapılmaz.

Not 2- İlana Başvuruda bulanan ve atanmaya hak kazanamayan adaylara, Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi (ÜBYS), Akademik Personel Başvuru Modülü üzerinden bildirim yapılacak olup; ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Not3- Üniversitemiz Senatosu’nca belirlenen, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz “Akademik Atama ve Yükseltme Kriterleri”ne (2023) https://personel.ikcu.edu.tr/Share/CFCA07DB053A9701601EB01177936EFE internet sitesinden ulaşılabilir.

İlan Başlangıç Tarihi : 17.05.2025
İlan Bitiş Tarihi : 31.05.2025


İrtibat için : 0 232 329 35 35 Dahili : 1360-1368-1371

Kaynak: HABER MERKEZİ