İstinye Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemizin  aşağıda  belirtilen  birimlerinde  boş  bulunan  kadrolarına  2547  Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri ve İstinye  Üniversitesi  Akademik Atama/Yükseltme  Kriterleri  Yönergesi  doğrultusunda  Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör  adayların  [Birer  adet  ve  çıktı  olacak  şekilde  hazırlamaları  gereken;  Başvuru dilekçesini, YÖK Formatlı özgeçmişlerini (Bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara   yapılan   atıfları,   yönetimlerinde   devam   eden   ve   biten   Doktora   ve   Yüksek   Lisans çalışmaları da belirtilmelidir), Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta  Yeterlilik  Belgesi  fotokopisi,  Nüfus Cüzdanı  Önyüzü  Fotokopisi,  Çalışma/Emeklilik Belgesini içeren başvuru dosyalarına],
[Özgeçmiş    ve    eserlerini    ve    https://www.istinye.edu.tr/uploads/akademik-uzmanlik- bilgileri.docx   linkinden   ulaşılan   Akademik   Uzmanlık   Bilgileri   Formunu   içeren   elektronik ortamdaki 6 (altı) adet USB’yi],
İstinye Üniversitesi Web Sitesinde bulunan (https://www.istinye.edu.tr/tr/kvkk) aşağıdaki metinlerin doldurulmuş ve imzalanmış hali.
a. KVK Mevzuat Uyarınca Akademik Personel Adayı Aydınlatma Metni,
b. KVK Mevzuat Uyarınca Akademik Personel Adayı Açık Rıza Metni
ekleyerek İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir.

Doçent/Doktor  Öğretim  Üyesi  (Dr.  Öğr.  Üyesi)  adaylarının;  [Birer  adet  ve  çıktı  olacak şekilde   hazırlamaları   gereken;   Başvuru   dilekçesini,   YÖK   Formatlı   özgeçmişlerini,   Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgesi, Doçentlik Belgesi (Doçent adaylar için), Uzmanlık Belgesi veya Sanatta  Yeterlilik  Belgesi fotokopileri  ile  birlikte  Nüfus  Cüzdanı  Önyüzü  Fotokopisi  varsa yabancı dil başarı belgesi ile Çalışma/Emeklilik Belgesini içeren başvuru dosyalarına], [Özgeçmiş ve eserlerini ve https://www.istinye.edu.tr/uploads/akademik-uzmanlik- bilgileri.docx linkinden   ulaşılan   Akademik   Uzmanlık   Bilgileri   Formunu   içeren   elektronik ortamdaki 4 (dört) adet USB’yi],
İstinye Üniversitesi Web Sitesinde bulunan (https://www.istinye.edu.tr/tr/kvkk) aşağıdaki metinlerin doldurulmuş ve imzalanmış hali.
a.  KVK Mevzuat Uyarınca Akademik Personel Adayı Aydınlatma Metni,
b. KVK Mevzuat Uyarınca Akademik Personel Adayı Açık Rıza Metni
ekleyerek İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir.
Süresi   içinde   yapılmayan   veya   e-posta   yoluyla   yapılan   başvurular   geçerli   kabul edilmeyecektir.

İlk Başvuru Tarihi     : 05.05.2025 S
on Başvuru Tarihi   : 20.05.2025

NOT: Profesör kadrosuna başvuru yapacak adayların, başvurularında yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak göstermeleri gerekmektedir.
* Yabancı Dil Puanı belirtilen Bölüm/Programlar için Yabancı Dil Belgesi ibraz edilmesi gerekmektedir.
ADRES:
İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü, Hamidiye Mahallesi Selçuklu Caddesi No:10 C Blok 4. Kat Kağıthane / İstanbul            

BİRİM BÖLÜM/ANABİLİM DALI ÜNVAN KADRO
SAYISI
YDS ÖZEL ŞART
Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Acil Tıp Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Biyoistatistik alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 Tıp Tarihi ve Deontoloji, Tıp Tarihi ve Etiği alanlarından birinde doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve
Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji alanında Uzmanlık ya da doktora derecesine sahip olmak.
Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Nöroloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamış olmak.
Tıp Fakültesi Radyodiagnostik Anabilim
Dalı
Prof. Dr. 1 Radyoloji Anabilim Dalında doçentliğini almış olmak.
Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Biyokimya alanında doktora derecesine sahip olmak. Eczacılık alanı ile ilgili çalışmalar yürütmüş olmak.
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak ve Farmasötik Toksikoloji alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak ve Farmasötik Teknoloji alanda doktora eğitimini tamamlamış olmak
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Doç. Dr. 1 85 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak ve Farmasötik Teknoloji alanda doçentliğini almış olmak.
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim
Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Farmasötik Kimya alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak, Farmakognozi alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik
Bölümü
Doç. Dr. 1 Beslenme ve Diyetetik alanında doçentliğini almış olmak.
Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik
Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi 1 Beslenme ve Diyetetik alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi 1 Özel Eğitim, Eğitim Bilimleri veya Psikoloji lisans mezunu olup, Özel Eğitim, Eğitim Bilimleri veya Klinik Psikoloji ve Psikoloji alanlarında doktora derecesine sahip olmak
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 2 Dil ve Konuşma Terapisi veya Dil ve Konuşma Bozuklukları Terapisi alanında doktora yapmış olmak
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik (İngilizce) Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Hemşirelik Esasları alanında doktora veya doçentlik derecesine sahip olmak
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi 1 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak ve alanında ders vermiş olmak.
Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Fizyoterapi ve
Rehabilitasyon Bölümü
Prof. Dr. /Doç.Dr. 1 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doçentliğini almış olmak.
Güzel Sanatlar,
Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Dijital Oyun Tasarımı (İngilizce) Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Dijital Oyun Tasarımı veya Görsel İletişim Tasarımı alanlarından birinde doktora eğitimini tamamlamış olmak.
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 3 Endüstriyel Tasarım Bölümü lisans mezunu olmak ve Endüstriyel Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı alanlarının birinden Doktora veya Sanatta Yeterlik yapmış olmak.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 3 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Havacılık Yönetimi veya Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanlarının birinden lisans mezunu olup, doktorasını bu alanların birinde yapmış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Psikoloji Bölümü Prof. Dr. 1 85 Uygulamalı psikoloji alanında Doçentliğini almış olmak
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 Gelişim Psikolojisi alanında doktora eğitimini tamamlamış olmak
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç. Dr 1 Yeni Türk Edebiyatı alanında doktora derecesine sahip olmak ve Doçentliğini Yeni Türk Edebiyatı alanından almış olmak. Tanzimat Edebiyatı'nda fikir hareketleri ve Türk şiirinin epistemolojik dönüşümü üzerinde akademik çalışması olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya Yapay Zekâ Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak ve ilgili konularda akademik  çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya Yapay Zekâ Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak ve ilgili konularda akademik çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Prof. Dr. 1 85 Moleküler ve Hücresel Biyoloji alanında doktora derecesine, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında doçent derecesine sahip olmak ve fotodinamik immünomodülatör ilaç adayları alanında akademik çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Doç. Dr 1 85 Biyoteknoloji alanında doktora derecesine, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında doçent derecesine sahip olmak ve nadir tümörler ile kanser kök hücre alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak ve Biyomedikal Mühendisliği ile ilgili konularda akademik çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak ve ilgili konularda akademik çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. /Doç. Dr. / Dr. Öğr. Üyesi 1 85 Makine Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak ve ilgili konularda akademik çalışmalar yapmış olmak.

4652/1/1-1

İstinye Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ - ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM İLANI

Üniversitemizin  aşağıda  belirtilen  birimlerine,  2547  sayılı  Yükseköğretim  Kanunu’nun 33. Maddesi ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili maddelerine göre Öğretim Görevlisi - Araştırma Görevlisi alınacaktır.
İlk Başvuru Tarihi               : 05.05.2025
Son Başvuru Tarihi             : 20.05.2025
Ön Değerlendirme Tarihi   : 22.05.2025
Sınav Giriş Tarihi               : 26.05.2025
Sonuç Açıklama Tarihi       : 28.05.2025

Öğretim Görevlisi-Araştırma Görevlisi Kadrosuna Müracaat Edecek Adaylardan istenen evraklar:
1- Dilekçe   (İstinye   Üniversitesi   Rektörlüğüne   hitaben   başvurulan   kadronun,   birimi, unvanı ve adayın iletişim bilgileri (adres, telefon numarası, e-mail v.s.) açıkça belirtilmelidir.)
2- İstinye    Üniversitesi    Web    Sitesinde    bulunan    (https://www.istinye.edu.tr/tr/kvkk) aşağıdaki metinlerin doldurulmuş ve imzalanmış hali.
a.  KVK Mevzuat Uyarınca Akademik Personel Adayı Aydınlatma Metni,
b. KVK Mevzuat Uyarınca Akademik Personel Adayı Açık Rıza Metni
3- Nüfus Cüzdanı Önyüzü Fotokopisi,
4- YÖK Formatlı özgeçmiş,
5- Lisans/Lisansüstü    Diploma    fotokopileri,(e-Devletten    alınan    barkodlu    belgeler geçerlidir.)
6- Lisans/Lisansüstü   Transkript   fotokopileri,   (e-Devletten   alınan   barkodlu   belgeler geçerlidir.)
7- ALES ve Yabancı Dil Sınavı Sonuç Fotokopisi (YDS, e-YDS, YÖKDİL, TOEFL),
8- Askerlik Belgesi
9- Adli sicil kaydı (e-Devlet üzerinden alınan belge)
10- Yabancı   yükseköğretim   kurumu   mezunlarının   diplomalarının   Üniversitelerarası Kurulca denkliğini gösterir belgenin fotokopisi.
11- Öğrenci olanlardan Lisansüstü Eğitim gördüğüne dair öğrenci belgesi,
12- Özel  şartta  bulunması  halinde  tecrübeyi  kanıtlayıcı  resmî  çalışma  belgesi  ve  SGK hizmet dökümü Adayların;  son  başvuru  tarihi  mesai  bitimine  kadar yukarıda  belirtilen  evrakları  İstinye Üniversitesi  Vadi  Kampüsüne  posta  yoluyla  veya  şahsen  ulaştırmaları  gerekmektedir.  Süresi içinde yapılmayan veya e-posta yoluyla yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir.
* İlana konu programda eğitim ve uygulamaların İngilizce olması nedeniyle, ilgili Bölüm tarafından İngilizce dil değerlendirmesi yapılır.
Lisans  düzeyinde  eğitim  veren  bölüm/programlarda  Arş.  Gör.  /  Öğr.  Gör.  kadrolarına başvuru  yapacak  adayların  Yükseköğretim  Kurulu  tarafından  kabul edilen  merkezi  yabancı  dil sınavlarının  birinden yönetmelikte  belirlenen  asgari  puanı  almış  olması  şartı  aranmaktadır. Yabancı  Dil  Belgesinin  ibraz  edilmesi gerekmektedir.  (Meslek  Yüksekokulları  dışında  puan belirtilmeyen tüm Bölümler için geçerlidir.)

Sonuçların açıklanacağı web adresi: www.istinye.edu.tr

ADRES:
İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü, Hamidiye Mahallesi Selçuklu Caddesi No:10 C Blok 4. Kat Kağıthane / İstanbul
 

BİRİM BÖLÜM/
ANABİLİM DALI
ÜNVAN KADRO
SAYISI
ALES YDS ÖZEL ŞART
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Arş. Gör. 1 70 (SAY) Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü lisans mezunu olmak, Dil ve Konuşma Terapisi alanında yüksek lisans yapmış veya yapıyor olmak
Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı Öğr. Gör. 1 70 (EA) Lojistik, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası İlişkiler alanlarından birinden lisans mezunu olmak ve bu anabilim dallarının birisinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. 1 70 (EA) Gıda Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans mezunu olmak. Genel mikrobijoloji, Gıda mikrobiyolojisi , Gıda Biyoteknolojisi, Fonksiyonel gıdalar alanlarından birinde çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Arş. Gör. 1 70 (SAY) Endüstriyel Tasarım veya Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında lisans mezunu olmak ve Endüstriyel Tasarım alanında tezli yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmak.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Arş. Gör. 1 70 (EA) Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği veya Havacılık Yönetimi alanlarının birinden lisans mezunu olmak ve ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
Kaynak: Haber Merkezi