Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan bölgesinde enerji üretimi konusunda Katar ile müzakerelerin sürdüğünü ifade ederek, Japonya’dan ve Çin’den firmaların da ilgilerini beyan ettiklerini belirterek, 2-3 ay içerisinde projeyi üstlenecek şirket hakkında karar vermek istediklerini söyledi.
 
Japonya’da yayın yapan ve 3 milyon tiraja sahip olan Nikkei’ye röportaj veren Bakan Yıldız, Afşin-Elbistan bölgesinde 7 bin MW gücünde yeni santraller kurmak istediklerini kaydetti.
 
Bakan Yıldız, Türkiye’nin linyit rezervinin yüzde 40’lık bir bölümünün Afşin-Elbistan bölgesinde yer aldığını ifade ederek, röportajında şu cümlelere yer verdi:
 
“Afşin-Elbistan sahasında büyük termik santrallerin kurulması yönünde çalışmalar devam ediyor. Proje büyüklüğü 10 milyar dolar boyutunda ve toplam 7 bin megavat gücünde birden fazla termik santralin inşası planlanıyor. Türkiye, Katar ile müzakerelerini sürdürürken, Japonya’dan Mitsubishi ve Mitsui ile Çinli şirketler de projeyle ilgilendiklerini beyan ediyorlar. 2-3 aylık bir sürecin ardından projeyi üstlenecek şirket için karar vermek istiyoruz.”
Editör: Haber Merkezi