Aydoğan, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen Vakıfbank tanıtım kokteylinde, Türk ekonomisinin başarısını anlattı.
Ülkenin her köşesini çeşitli çalışma programlarıyla gezdiğini, iş adamlarıyla görüşme ve istişarelerinden her zaman mutlulukla döndüğünü dile getiren Aydoğan, şunları kaydetti:
"Ülkemizin her köşesinde çok güzel başarılar elde ediliyor. Her yıl hedefler daha da büyütülüyor. Değerli sanayicilerimizin, iş adamlarımızın cesur ve yenilikçi adımları var. Türkiye ekonomisi dünya ülkelerine parmak ısırtacak bir başarı ve istikrarla yükselmeye devam ediyor. Ekonomideki bu olumlu seyrin lokomotif illerinden biri de hiç şüphe yok ki Kahramanmaraş'tır."
Kahramanmaraş'ın 1980'lerde özel sektör yatırımlarının başlamasından itibaren hızlı bir sanayileşme sürecine girdiğine dikkati çeken Aydoğan, kentin bugün en fazla ihracat yapan ilk 20 il arasında yer aldığını anımsattı.
Kentteki 200'ün üzerindeki firmanın, Avrupa'nın yanı sıra dünya genelinde 95 ülkeye ihracat yaptığını anlatan Aydoğan, "İstanbul Sanayi Odasının (İSO) hazırladığı ilk 500 listesinde Kahramanmaraş'tan 6 ayrı firma yer almıştır. Bunun yanından Kahramanmaraşlı iş adamlarımıza en fazla nakdi kredi kullandıran banka Vakıfbank'tır. Sizlerle bu kadar kuvvetli bir işbirliği içinde bulunmak bizi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.
Ülkeye ve ekonomiye faydalı olmak için gece-gündüz çalıştıklarını aktaran Aydoğan, yıl sonuna kadar 100 yeni şube açarak bin kişiye de istihdam sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
"Türk halkını kredi kartıyla tanıştıran bankayız"
Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gündüz ise bankanın 1954 yılında vakıf paralarıyla kurulduğunu ifade etti.
Vakıf paralarının emanetçisi olduklarının altını çizen Gündüz, "Kutsal bir emaneti taşıyoruz. Bunun bilincinde olarak sizin huzurunuza geldik. Birçok ilkin başında Vakıfbank vardır. Türk halkını kredi kartıyla tanıştıran bankayız.  Pek çok sanayi kuruluşlarının kurucu ortaklarından biriyiz. Vakıf paraları size ve bize çok büyük sorumluluklar yüklüyor. Bunun da bilincinde olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da iş adamlarının Vakıfbank'a sahip çıktığını söyledi.
Etkinliğe, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, iş adamları, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi