Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, 
ölümünün 13. yıl dönümünde anıldı

Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 13. yıl dönümünde ülkemizin çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

2002 yılında tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybeden ve sonrasında vasiyeti üzerine Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine defnedilen Halk Ozanı Mahzuni Şerif için, mezarının bulunduğu Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, İstanbul Kartal İlçesinde ve İzmir'in Selçuk ilçesinde anma töreni gerçekleştirildi.

Aşık Mahzuni Şerif İstanbul’da Anıldı
İstanbul’un Kartal İlçesin’de vefatının 13’üncü yılında Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif anıldı.

Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif vefatının 13’üncü yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte anıldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Belediye Meclis Üyeleri Av. Perihan Sevim, Medet Kıskanç, Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen etkinliğe katıldı.

Yazar Esat Korkmaz, Âşık Mahzuni Şerif’in doğumundan vefatına yaşamını ve yaşama bakışını anlattı. Sanatçı Ali Ekber Eren de Âşık Mahzuni eserlerini seslendirdi ve onunla ilgili anılarını anlattı. Mahzuni Şerif’in ölmediğini düşüncesi duygusu ile yaşadığını belirtti. 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer de yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde Kartal Belediyesi olarak gerek kişileri gerek önemli günleri etkinliklerle andıklarını belirtti. Ahi Haftası nedeni ile Kartal’da düzenlenen etkinliğe de değinerek, “Bir çırak önce kalfa sonra usta olur ve bu süreçte eğitim alır. Hem işini hem ahlakını doğru kılmak zorundadır Yoksa usta olamaz. Sanatçılar içinde halkın kabul ettiği sahiplendiği benimsediği değerler o noktaya erer. Mahzuni Şerif döneminde ne böyle çok televizyon kanalı ne radyo vardı. Ama onun kendi ifade ettiği gibi halk sanatçısı olarak halk onu sahiplendi. Mahzuni Şerif yaşadığı sürece halkın sesi oldu. O kuşağın önemli değerlerindendi. Günümüzde Ali Ekber Eren gibi sazı ile sözü ile halkın sesi olanların öncüsü idi” diye konuştu.

Aşık Mahzuni Şerif, İzmir’de türkülerle anıldı

Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 13. yıldönümünde, İzmir'in Selçuk ilçesinde anıldı. Sanatçının unutulmaz türkülerinin seslendirildiği gecede duygu dolu anlar yaşandı. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap

Aşık Mahzuni Şerif, 13. ölüm yıldönümünde Selçuk ilçesinde bir programla anıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Evi'nde (cem evi) düzenlenen törene, vatandaşlar ilgi gösterdi. Duygu dolu anların yaşandığı gecede, sanatçının unutulmaz türküleri bir ağızdan seslendirildi. Gecede, ünlü ozanın kendi ağzından anlattığı hayat hikayesi katılımcıları duygulandırdı.
Şiirlerin okunduğu anma programında, yerel sanatçılar Gizem Günay, Ömer Faruk Güvercin ve Özgür Kama da sahneye çıktı. Aşık Mahzuni Şerif'in dillerden düşmeyen türkülerini seslendiren yerel sanatçılar, katılımcılar tarafından alkış aldı.
Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çelik, gece yaptığı konuşmada, ozanların yaşadığı toplumun sorunlarını dile getiren aydınlar olduğunu, Aşık Mahzuni Şerif'in de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Sanatçının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Çelik, "Aşık Mahzuni Şerif yaşadığı dönemde emperyalizme karşı durmuş, toplumun sorunlarına ışık tutmuş bir ozan. Bugün bu toprağın sesini, bu toprağın duygularını sesleriyle yüreğimize nakşettiğimiz büyük bir üstadı anıyoruz. Bu toprağın yetiştirdiği insanı, bu toprağın çocukları anlasın istiyoruz. Çünkü biz, Aşık Mahzunileri, Aşık Veyselleri kaybettiğimizde yenilerini bulamıyoruz" dedi. 
Editör: Haber Merkezi