Ünal: “Türkiye 2015’te yükselişini sürdürecek”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geride bırakılan 2014 yılını değerlendirdi ve 2015 yılı için görüşlerini aktardı. Ünal, 2015 yılında yükselişini sürdüreceğini bildirdi.
Bölgede yaşanan çatışma ve istikrarsızlıkların, demokrasinin vazgeçilmezliğini bir kez daha ortaya koyarken, Türkiye’yi bölgesinde bir istikrar adası haline getirerek, öne çıkardığı gibi maddi manevi zorlukları da yüklenmesine yol açtığını belirten Ünal, şunları kaydetti:
“Sorunlarımızın farkındayız. Bunları çözmek için güçlü bir irade sergilemekteyiz. Bütün kurumlarımız Türkiye'nin daha da gelişmesi, demokratikleşmesi için iş birliği içinde hareket etmektedir. Çok çalışır ve başaracağımıza inanırsak ulaşamayacağımız hedef yoktur. Gerekli irade, azim ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde, yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh, bölgesine ve uluslararası sisteme yön veren Türkiye'sini el birliğiyle inşa edeceğimizden şüphe duymuyorum.
Bizler biliyoruz ki; Türkiye’nin istikrarını korumak, istiklalimizi ve istikbalimizi korumaktır. Türkiye'nin adı artık krizlerle, bunalımlarla, darboğazlarla anılmayacaktır. Bugün bölgesinde lider, dünyada saygın bir ülke olan, en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye, inanıyorum ki 2015 yılında da bu yükselişini sürdürecek, 2023 hedeflerine doğru kararlı ve emin adımlarla ilerleyecek, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alacaktır.”
Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“2014 yılı daha en başında hukuk ve kolluk kullanılarak tezgâhlanan sivil, seçilmiş hükümeti devirmeye yönelik girişimlerle başladı. Millet ve hükümet bu tehlikeyi gördüğünü doğrudan sivil cumhurbaşkanını seçmesiyle artık vesayet odaklarının hayallerini bitirmiştir. Milletimiz, 10 Ağustos seçimleri ile 2014 yılı sonunda iradesine ve demokrasiye yönelik darbe girişimlerine de en güzel, en esaslı cevabı verdi. Türkiye'de hükümetlerin artık sandık dışında yollarla, milletin iradesinin dışında yöntemlerle görevden uzaklaştırılamayacağını; komploların, kumpasların, tuzakların, ahlak dışı darbe girişimlerinin milletin iradesi karşısında eriyip gideceğini herkes görmüş oldu. 2014 yılında, küresel ekonomideki tüm dalgalanmalara rağmen, iki seçim geçirmemize rağmen ekonomimiz sağlam bir zemin üzerinde ilerlemeyi sürdürdü. Ekonomimize yönelik olarak içerden ve dışarıdan yapılan tüm algı operasyonları sonuçsuz kaldı; pozitif yöndeki büyümemiz muhafaza edildi.
Türkiye olarak bizler, sadece ülkemiz için değil, dünya için de barışı, istikrarı, dostluğu aramaya devam edeceğiz. Savaşların durması, çatışmaların sona ermesi, acı ve gözyaşının dinmesi, insanlığın esenliğe kavuşması için bölgemizde ve dünyada aktif şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve inançla, büyük beklentilerle, taze umutlarla girdiğimiz yeni yılın, bir kez daha ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, bütün vatandaşlarıma huzur ve esenlikler diliyorum.”
Editör: Haber Merkezi