AK Parti TBMM Grup Başkanvekili hızlı tren ile ilgili yapılan spekülasyonlar üzerine yazılı açıklama yaparak. Hızlı Trenin Kahramanmaraş’a geleceğini söyledi 

62. Hükümet proğramında Hızlı Tren yatırımlarında Kahramanmaraş’ın adının geçmemesi ile ilgili yapılan açıklamalara son noktayı AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı yazılı açıklama ile koydu.
Ünal açıklamasında, Tren yollarının hat isimleriyle anıldığını ve hızlı trenin Kahramanmaraş’tan geçeceğini dile getirerek şunları söyledi.
 “Saygıdeğer Basın Mensupları, bir süredir bazı basınımızda Hızlı Tren konusunda spekülasyonlar yapılmaktadır. 50 yıllık ihmal edilmiş raylı sistemler konusunda Türkiye’yi çağ atlatmış ve bugüne kadar verdiği tüm sözleri tutmuş olan Ak Parti asılsız iddiaların hedefi olamaz.

Tren Yolları hat isimleriyle anılır ki 62. Hükümet programında “Karaman – Ulukışla – Mersin – Adana – Gaziantep – Şanlıurfa –Habur Hızlı demiryolu hattı” olarak belirtilmiştir.

Bu planlamanın en başından beri Kahramanmaraş’tan Hızlı Tren’in geçeceğini ve merkeze Türkoğlu ile 50 km’lik hatla ana artere bağlanacağını ifade etmekteyiz. Yine her platformda “Kahramanmaraş’ı bir bütün olarak düşünmek gerekliliğini sık sık dile getirdik. Kahramanmaraş Çalıştayları bu fikir üzerine planlanıp, gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sözü

Daha önce de basında hızlı tren konusunda manipülatif haberler üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürünün açıklama yaptığını hatırlatan Ünal, Kahramanmaraş-Türkoğlu-Nurdağı güzergahı için önümüzdeki günlerde etüt ihalesine çıkılacağını, 2014 yılı içerisinde de uygulama proje çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş'a gelerek Ulaştırma Çalıştayı yapılacağını belirten Ünal, şunları ifade etti:

"Kahramanmaraş'ımıza hızlı trenin gelmesi hem Başbakanımızın hem de Cumhurbaşkanımızın verdiği bir sözdür. Bizler bunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenler, Kahramanmaraş'ta siyaseti yetersiz, çözüm ve hizmet üretmeyen bir yapıda göstermek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır.”
Editör: Haber Merkezi