Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal SKY Türk’te bir programa katılarak HSYK seçimleri ve genel gündemi değerlendirdi
SKY Türk'te yayınlanan Haftanın Notları programında Osman Can’ın canlı yayın konuğu olarak, HSYK seçimlerini değerlendiren Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir ÜNAL, Devlete, Kurumlara, Seçilmiş Hükümete operasyon çeken "PARALEL YAPININ" seçimleri kazanması halinde, bu sonuçların demokrasi ve hukuk devleti açısından gayri meşru olacağını ve bu sonuçların hiçbir demokratik devlet tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti.

"Demokrasiler kendi krizlerini fırsata çevirirler. Bizim demokrasimiz krizlerinde fırsatlarını değerlendiremedi. Ya darbelerle kesintiye uğradı ya da muhtıralarla. Dolayısıyla bizim demokrasimiz gelişme imkânı bulmadı. Bizim demokrasilerimiz gerçek anlamda, kendi krizlerini farkederek bunları fırsata çevirmeye başladı.

Yargıda Kriz Yaşanıyor

Şimdi yargı krizi de demokrasimizin yaşadığı krizlerden bir tanesi. Ne oldu? Biz HSYK'da bir demokratikleşme adımı attık ama birileri orada zümreleşmeye başladı. Birileri o yapıyı ele geçirmeye başladı.

 

Devlete Operasyon Çektiler

Birileri bırakın hükümeti, devlete operasyon çekmeye başladılar. Biz bugün 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yapanlar, gözümüzün içine baka baka HSYK'da bir takım ittifaklar oluşturarak, kendi kontrollerini sağlamaya çalışıyorlar.

Bir grup veya zümrenin yargıyı ele geçirmeye çalışmak için bu örgütlü koordinasyon isterse bu seçimleri kazansın. Bu bizim nezdinde gayri meşrudur. Çünkü biz kimiz? Biz sandıktan çıkmış, milletin iradesini temsil eden bir hükümetiz. Biz milletin iradesi dışında bir iradeyle hareket edenlerin, bir takım pazarlıklar ve ayak oyunlarıyla yargı içerisinde operasyonlar yapmalarına milletin meşru temsilcileri izin veremez. Dünyada böyle bir örnek yok.
Editör: Haber Merkezi